ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο Εντ Σίραν κινηματογραφεί πλέον τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών του

Facebook
Twitter
Ο Εντ Σίραν είπε ότι τώρα κινηματογραφεί «κάθε ηχογράφηση» για να αποτρέψει μελλοντικές υποθέσεις πνευματικών δικαιωμάτων στα τραγούδια του.

Ο Σίραν κέρδισε πρόσφατα σε δίκη σε υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά τις κατηγορίες δύο άλλων δημιουργών για λογοκλοπή στη δημιουργία του τραγουδιού του «Shape Of You».

Στη δίκη που άρχισε τον περασμένο μήνα, ο Έντ Σίραν και οι συνδημιουργοί του «Shape of You», ο Τζον ΜακΝτέιντ των Snow Patrol και ο παραγωγός Στιβ ΜακΚάτσον, αντέκρουσαν κατηγορίες ότι «έκλεψαν» μέρη του τραγουδιού του 2015 «Oh Why» των τραγουδοποιών Σάμι Τσόκρι και Ρος Ο’ Ντόνογκιου.

Στη δίκη που διήρκησε 11 μέρες, ο δικαστής Άντονι Ζακαρόλι αποφάνθηκε ότι ο Εντ Σίραν «ούτε σκόπιμα ούτε υποσυνείδητα» αντέγραψε το «Oh Why».

Ο Εντ Σίραν και ο Τζον ΜακΝτέιντ μίλησαν στο Newsnight του BBC2 για τις υποθέσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Ο Σίραν λέει ότι από τότε που προέβη σε διακανονισμό για το «Photograph» πλέον ηχογραφεί όλες τις συνεδρίες σύνθεσης τραγουδιών.

 

«Απλά κινηματογραφώ τα πάντα» για να εμποδίσω μία παρόμοια υπόθεση στο μέλλον» σημείωσε.

«Είχαμε καταγγελίες για τραγούδια και λέμε: “Εδώ είναι το υλικό και παρακολουθείτε και θα δείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί”». Μιλώντας για την πιο πρόσφατη περίπτωση, είπε: «Εγώ είμαι χαρούμενος που τελείωσε. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να προχωρήσουμε και να επιστρέψουμε στη δημιουργία τραγουδιών. Οι αγωγές δεν είναι διασκεδαστικές για κανέναν εμπλεκόμενο. Και ναι, νομίζω ότι για όλες τις πλευρές δεν ήταν μια ωραία εμπειρία».

Ο Εντ Σίραν είπε επίσης στο Newsnight ότι λυπάται που προέβη σε διακανονισμό για την υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για το «Photograph» το 2017, κάτι που είπε ότι είχε ως αποτέλεσμα «να ανοίξουν οι πύλες» για παρόμοιες αξιώσεις.

«Δεν έπαιζα το “Photograph” για πολύ καιρό μετά» είπε ο τραγουδιστής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top