ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο «ερωτιάρης» απατεώνας χτύπησε και στην Πάτρα – Εξαπατούσε τα θύματα του με… ερωτόλογα

kentriki
Συναγερμός στις Αρχές έχει σημάνει η δράση ενός άνδρα ο οποίος συστήνεται μεταξύ άλλων ως στρατιωτικός των Ηνωμένων Πολιτειών, ή ως υπάλληλος του ΟΗΕ και προσεγγίζει γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις οποίες αποσπούσε χρήματα με «εργαλείο» τις ερωτικές του υποσχέσεις.

Ο άνδρας είχε προσεγγίσει και γυναίκες από την Πάτρα, ενώ τα στοιχεία του εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα.

Ο απατεώνας του Facebook, ο οποίος προσέγγισε και γυναίκες από την Πάτρα, που όπως προαναφέρθηκε δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, προσέγγιζε γυναίκες οι οποίες αναζητούσαν έναν στοργικό σύντροφο και άρχιζε επικοινωνία μαζί τους μέσω των social media και ενίοτε τηλεφωνικά.

Τις ατελείωτες ώρες που συνομιλούσε με τις ανυποψίαστες γυναίκες απευθυνόταν σε αυτές με γλυκά και τρυφερά λόγια, όμως στην πραγματικότητα δεν επιδίωκε τίποτα άλλο από το να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.

ΠΩΣ ΑΠΟΣΠΟΥΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ

Ανάμεσα σε όσα τους έλεγε για να τις πείσει να του στείλουν χρήματα ήταν ότι θα έστελνε δέμα που δήθεν περιείχε λεφτά ή πολύτιμα αντικείμενα και θα έπρεπε να καταβληθούν χρηματικά ποσά για τα έξοδα μεταφοράς και εκτελωνισμού ή ότι δήθεν είχε συλληφθεί σε αεροδρόμιο σε χώρα της Ασίας και ζητούσε να του καταβάλλουν χρήματα ως εγγύηση για την απελευθέρωσή του.

 Άλλες φορές, πάλι, έλεγε ότι θα έπαιρνε σύνταξη και θα ερχόταν να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ζητώντας τους να αιτηθούν ως σύζυγοί του άδεια από τον ΟΗΕ καταβάλλοντας προηγουμένως κάποια χρηματικά ποσά.

Αστυνομικοί εξιχνίασαν οκτώ περιπτώσεις «romance scamming» που τελέστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα στους νομούς Σερρών, Ημαθίας, Αχαΐας, Πέλλας, Αττικής και Θεσσαλονίκης, με συνολική λεία 170.000 ευρώ.

Παράλληλα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία πέντε συνεργών του απατεώνα του Facebook.

Όπως αναφέρει στην «Πολιτεία» αστυνομικός έμπειρος σε θέματα που αφορούν στο ηλεκτρονικό έγκλημα, πρόκειται για μεθοδολογία απάτης μέσω του διαδικτύου που είναι σχετικά καινούργια και προκαλεί νέο πονοκέφαλο στις Διωκτικές Αρχές. Παροτρύνει δε τους χρήστες του διαδικτύου και ιδίως τις γυναίκες να μην συνομιλούν με άτομα που η ταυτότητά τους παραπέμπει σε ύποπτο ή ψεύτικο προφίλ και να μην ενδίδουν σε οποιοδήποτε αίτημα που έχει οικονομική απαίτηση ή δοσοληψία.

You may also like

Comments are closed.