ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ «ΤΑΛΙΜΠΑΝ»: Στο εδώλιο σήμερα οι συμμαθητές Γκοτσόπουλος και Φλαμής!

gotsopoulos e1652080598822 300x215 1

 

Στο εδώλιο θα καθίσει σήμερα  Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αναστάσιος Γκοτσόπουλος κατηγορούμενος πως παραβίασε την κυβερνητική απόφαση αλλά και αυτήν του Μητροπολίτη Πατρών και της Ιεραρχίας της Ελλάδος και λειτούργησε στις 25 Μαρτίου 2020 τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου εν μέσω πανδημίας. Ο ίδιος σε κείμενό του δηλώνει πως «επιτέλους θα δικαστεί»! Μάλιστα αναφέρει πως «η άσκηση δίωξης για τέτοιο “αδίκημα”, αποτελεί ξεχωριστή τιμή για ένα ιερέα και έτι πλέον. την ύψιστη τιμή -το ανώτατο οφίκιο κατά την εκκλησιαστική ορολογία- μετά την ιεροσύνη, συνιστά η καταδίκη του επειδή επιτέλεσε το ιερατικό του καθήκον»! Στη συνέχεια τα βάζει και με τους Ιεράρχες και την κυβέρνηση αναφέροντας: «Υπάρχει όμως μία σκιά που σκιάζει την απονεμηθείσα αυτή ιδιαίτερη τιμή: Το γεγονός ότι στην πατρίδα μας, η Νομοθετική Εξουσία εξουσιοδότησε τους αρμόδιους της Εκτελεστικής να απαγορεύσουν τελείως την τέλεση της Θ. Λειτουργίας και η αρμόδια Δικαστική Εξουσία (Εισαγγελική Αρχή) θεωρεί ως έγκλημα την τέλεση της Θ. Ευχαριστίας, τους δε υπεύθυνους ιερείς που τόλμησαν να ιερουργήσουν ως εγκληματίες, η δε Εκκλησιαστική Ηγεσία παρακολουθεί, στην καλύτερη περίπτωση, σιωπηλή και αμήχανη»!

Και ποιος δεν θυμάται το συγκεκριμένο επεισόδιο! Εκείνη την ημέρα, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος  Φλαμής είχε μεταβεί για ρεπορτάζ στην εκκλησία για λογαριασμό του Antenna και είχε καταγράψει τις σκηνές. Στη συνέχεια είχε παραλληλίσει την εν γένει συμπεριφορά του συγκεκριμένου ιερέα ο οποίος είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια και στους τοπικούς εκκλησιαστικούς κύκλους αλλά και στον ίδιον τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο με την συμπεριφορά του, με αυτήν των “ταλιμπάν”, θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει “φανατισμός”! Το σχόλιο αυτό ενόχλησε τον ιερέα ο οποίος θυμίζουμε συμμετείχε και σε συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων, και έκανε μήνυση κατά του δημοσιογράφου η οποία εκδικάζεται σήμερα Δευτέρα. Όμως σήμερα ο κ. Φλαμής έχει κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη Γκοτσόπουλου επειδή λειτούργησε την εκκλησία όταν ακόμη και ο Σεβασμιώτατος τηρώντας τη νομοθεσία λειτουργούσε στην Ευαγγελίστρια κεκλεισμένων των θυρών.

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δημοσιοποίησε το εξής κείμενο για την δίκη με κατηγορούμενο τον Κωνσταντίνο Φλαμή:

Κατά αγαθή συγκυρία την Δευτέρα 10.10.22, συμπίπτει μαζί με την εκδίκαση της υποθέσεώς μου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών (δικάζομαι γιατί λειτούργησα την 25η Μαρτίου 2020, εορτή του Ευαγγελισμού! (βλ. ανακοίνωσή μου 5.10.22), να εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών και η μηνυτήρια αναφορά μου κατά του δημοσιογράφου Πατρών κ. Κων. Φλαμή.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας που εξέτασε την αναφορά μου παρέπεμψε την υπόθεση στο ακροατήριο και έτσι ο κ. Φλαμής θα δικαστεί για τα εγκλήματα της κατά συρροή δημόσιας εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου και του ραδιοφώνου. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Εισαγγελέας στο κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμπει τον κ. Φλαμή να δικαστεί, ο κ. Φλαμής «Α. με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, προσέβαλλε δημόσια και μέσω διαδικτύου την τιμή και υπόληψη του εκκαλούντος π. Αναστασίου Γκοτσοπούλου… ανέφερε για τον εκκαλούντα τις εξης εξυβριστικές φράσεις… Ο κατηγορούμενος ανέφερε όλα τα παραπάνω σε ένδειξη περιφρόνησης προς το πρόσωπο του εκκαλούντος, προσβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την τιμή και την υπόληψή του. Β. Με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενώπιον τρίτων ισχυρίστηκε και διέδωσε δημόσια ψευδή γεγονότα που μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του τελώντας εν γνώσει της αναλήθειάς τους… Έπραξε δε τα παραπάνω ο κατηγορούμενος, παρόλο που γνώριζε ότι τα παραπάνω γεγονότα που ισχυρίστηκε και διέδωσε κατά τη διάρκεια των ραδιοφωνικών του εκπομπών στους ακροατές του σταθμού, ήταν ψευδή. … καθώς διαμόρφωσαν στους ακροατές την εικόνα μη σοβαρού πολίτου-κληρικού για το πρόσωπό του».

 

Σ.Σ. Θα πρέπει να τονιστεί πως ιερέας και δημοσιογράφος ήσαν συμμαθητές επί 6 χρόνια στο Πρότυπο Λύκειο Πατρών.

 

 

You may also like

Comments are closed.