ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κώστας Λογαράς αυτό το Σάββατο το πρωί στην “Γωνιά του Βιβλίου”

oaiqnrjiac61afa0ac14ddc
Εδώ και λίγες μέρες, όπως ήδη γράψαμε, κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του αγαπητού Πατρινού συγγραφέα και καθηγητή φιλόλογου Κώστα Λογαρά, “Όταν βγήκε απ’ τη σκιά” από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Σύμφωνα με το στόρι του βιβλίου, ο αρχιτέκτων μηχανικός Ερρίκος Μαλτέζος, υπεύθυνος μιας ομάδας για τη διάνοιξη δρόμων στην ορεινή Μακεδονία, θα γνωρίσει τη Μαρυλλίδα στο απομακρυσμένο Αλτινό και θα γοητευτεί από τον ανεπιτήδευτο χαρακτήρα της. Ερωτευμένη κι εκείνη, θα τον ακολουθήσει στην πόλη Ληθώ της Πελοποννήσου, τον τόπο καταγωγής του.

Η αφήγηση του Κώστα Λογαρά με το γνώριμο ύφος του που ξεχωρίζει για την υπέροχη χρήση της ελληνικής γλώσσας και την δεξιοτεχνική περιγραφή, καταγράφει την ακόρεστη δίψα του κεντρικού ήρωα για αναγνώριση και δόξα. Παράλληλα, παρακολουθεί τη δυσκολία της Μαρυλλίδας να προσαρμοστεί στο ασφυκτικό περιβάλλον του νότου∙και να κατανοήσει μια αντίληψη ζωής που είναι έξω από την αρχέγονη δική της.

Ο Ερρίκος πετυχαίνει να διαβρώσει την αυθεντικότητα της Μαρυλλίδας και να της επιβάλει την εξουσία του Λόγου.

Στο μυθιστόρημα “Όταν βγήκε απ’ τη σκιά” αντιπαρατίθενται δύο κόσμοι: η αλαζονεία της γνώσης και η γήινη οπτική μιας φυσικής οντότητας. Η Μαρυλλίδα θα παλέψει να βρει τον εαυτό της χάρη στην αμετάβλητη σχέση της με τη γη, τη φύση, το χώμα. Ο Ερρίκος όμως είναι αμφίβολο αν τελικά θα διασωθεί από τον δικό του άγονο κόσμο.

Όπως πληροφορηθήκαμε, αυτό το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι ο Κώστας Λογαράς θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου στην οδό Αγ. Νικολάου 32 στην Πάτρα για να υπογράψει αντίτυπα του νέου του μυθιστορήματος αλλά και παλαιότερων βιβλίων του σε όσους του το ζητήσουν.

You may also like

Comments are closed.

akropoli parthenonas ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αυτόματο απινιδωτή εξοπλίζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης

Αναβαθμίζεται η παροχή υπηρεσιών πρώτης βοήθειας σε έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή με ...