ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο Κώστας Σβόλης για τα δημοτικά τέλη, τα τέλη κοινοχρήστων και το τεχνικό πρόγραμμα

Facebook
Twitter

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης έκανε την εξής τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα δημοτικά τέλη, για τα τέλη κοινοχρήστων και για το τεχνικό πρόγραμμα:

«Για μία ακόμη φορά οι Κοινότητες Ρίου, Ακταίου, Αραχωβιτίκων, Κάτω Καστριτσίου και Αγίου Βασιλείου έχουν μεγαλύτερους συντελεστές στα δημοτικά τέλη, σε σχέση με τις άλλες Κοινότητες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων. Προφανώς θεωρούνται οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ως προνομιούχοι.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για το ενεργειακό πρόβλημα και την αντίστοιχη οικονομική κρίση. Δεν επιθυμεί την ίδρυση Ενεργειακών Κοινοτήτων με στόχο την παραγωγή ενέργειας προς όφελος του πολίτη.

Επιμένει να εισπράττει τις έκτακτες κρατικές οικονομικές επιχορηγήσεις, να δαιμονοποιεί την ιδιωτική πρωτοβουλία και ταυτόχρονα να κομπορρημονεί για το λαϊκό της πρόσωπο, αλλά δεν πράττει απολύτως τίποτα για να βοηθήσει τους μη έχοντες.

Σε ότι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα, για το 2023 τα νέα έργα είναι ελάχιστα, ενώ αποδεικνύεται πως το 2022 δεν παραδόθηκε κανένα μεγάλο έργο στην πόλη των Πατρών, πλήν οδοποιίας και μικρών τεχνικών έργων.

Δεν εντάχθηκαν: η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων και δημοτικών κτιρίων, νέα έργα για νέες σχολικές αίθουσες, νέα έργα για νέους  αθλητικούς χώρους, νέα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, νέα έργα για την ενεργειακή μας αυτονομία, νέα έργα που να έχουν κοινωνικό αποτύπωμα. Η απροθυμία και η ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής οδηγούν σε τέλμα την πόλης μας.

Εμείς με όραμα, με διάθεση προσφοράς, με εντιμότητα, με συναίνεση και με ικανότητα θα αποδειχτούμε ως η καλύτερη επιλογή των συμπολιτών μας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top