ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

O Λοβέρδος δεν στηρίζει Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο

Facebook
Twitter

Δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες στις 7 το πρωί της Κυριακής για την εκλογή του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής και οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί ρίχνουν στην αρένα τα τελευταία τους χαρτιά. Κυρίως με μεγάλες συγκεντρώσεις σε κομβικές περιοχές για την εξέλιξη της μάχης, αλλά και με αιχμές κατά των αντιπάλων τους, έχοντας πιθανόν στο μυαλό τους και το β’ γύρο. Όλοι πάντως αναγνωρίζουν ότι σημασία έχει πόσοι και ποιοι θα προσέλθουν αυτή την Κυριακή, καθώς μόνο έτσι αποκτούν δικαίωμα για να ψηφίσουν και στον επαναληπτική γύρο την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε στην τελική ευθείας προς τις κάλπες είναι η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με το θέμα εκλογής προέδρου, που δεν θα είναι βουλευτής και άρα θα χρειαστεί διευθέτηση την επόμενη ημέρα για το ποιος θα εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ στη Βουλή.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε χθες βράδυ από τη Θεσσαλονίκη στη δήλωση του κ. Λοβέρδου ότι ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι βουλευτής, λέγοντας ότι «αν ήταν να κάνουμε εκλογές μόνο για βουλευτές, μπορούσε να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα και να εκλέξουνε μόνοι τους τον αρχηγό. Οι εκλογές αυτές είναι για όλο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και ψηφίζουμε όλοι μας και επιλέγουμε όλοι μαζί το μέλλον».

Το θέμα είχε τεθεί εδώ και μέρες (ακόμα και στο ντιμπέιτ της περασμένης Δευτέρας) από την πλευρά του κ. Λοβέρδου, με απανωτές προκλήσεις προς τον κ. Ανδρουλάκη να αποσαφηνίσει ποιον θα επιλέξει να τον εκπροσωπεί στη Βουλή σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος και πώς θα γίνει η διαδικασία. Οι απαντήσεις που έδωσε ο ευρωβουλευτής φαίνεται ότι δεν έπεισαν τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος έστειλε και το ξεκάθαρο μήνυμα το βράδυ της Τετάρτης. Η τροπή που έχει πάρει η αντιπαράθεση έχει δύο πλευρές: από τη μία φανερώνει ότι ο κ. Λοβέρδος προτιμά για αντίπαλό του στο δεύτερο γύρο τον Γιώργο Παπανδρέου, απέναντι στον οποίο έχει ισχυρό προβάδισμα νίκης, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, σε αντίθεση με την περίπτωση που βρεθεί αντίπαλος στις 12 του μήνα με τον κ. Ανδρουλάκη και για την οποία περίπτωση οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απόλυτο ντέρμπι.

Από την άλλη δυσκολεύει η συμμαχία Λοβέρδου – Ανδρουλάκη στο β’ γύρο στην περίπτωση, που σε αυτόν βρεθεί ένας εκ των δύο με αντίπαλο τον κ. Παπανδρέου. Η δήλωση Λοβέρδου ότι πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί βουλευτής, οδηγεί πολλούς στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση που ο ίδιος μείνει εκτός επαναληπτικού γύρου, δύσκολα θα υποστηρίξει τον κ. Ανδρουλάκη.

Μιλώντας μάλιστα στο Opentv δήλωσε ότι «ο β’ γύρος είναι μια νέα εκλογική διαδρομή. Εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Είμαστε 6 στον β’ γύρο θα μπουν δύο. Ο λόγος που συμμετέχω δεν είναι για να καταγράψω δυνάμεις, είναι για να νικήσω. Εγώ πιστεύω ότι θα είμαι στον β’ γύρο» και ερωτηθείς εάν θα πάρει θέσει υπέρ κάποιου υποψηφίου, εφόσον δεν περάσει στην τελική δυάδα, σημείωσε με νόημα ότι «είμαι κοντά σε αυτό, Ποτέ δεν κρύφτηκα».

Τι θα κάνει ο Παπανδρέου

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου κληθείς να αποκαλύψει τις προθέσεις του για το β’ γύρο σε περίπτωση που μείνει εκτός, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, όταν ρωτήθηκε εάν θα υποστηρίξει κάποιον εκ των δύο αντιπάλων, λέγοντας «θα είμαι πάντα κοντά σε αυτό τον χώρο να στηρίζω από κάθε μετερίζι. Εγώ θα στηρίξω την παράταξη».

Πάντως στις τελευταίες του εμφανίσεις επιχειρεί να διαλύσει τις υπόνοιες ότι θα στραφεί για συνεργασία προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα στίγμα που τον ακολουθεί από την πρώτη στιγμή της υποψηφιότητάς του. «Αντίπαλος είναι και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βλέπω συνεργασία με κανέναν. Ο βασικός μου στόχος είναι να γίνουμε εμείς ο καταλύτης. Δεν είναι απαραίτητο να πάω με κάποιον. Ο στόχος ο δικός μου είναι να γίνουμε κυβερνητική πλειοψηφία. Το αισθάνομαι ρεαλιστικό, ήμουν πρωθυπουργός του 45% του ελληνικού λαού» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είμαστε μια παράταξη που θα φέρει μεταρρυθμίσεις, θα διευρύνουμε την απήχησή μας και από αριστερά και από δεξιά. Είμαστε διαφορετικοί, έχουμε άλλη αντίληψη, δεν μπαίνουμε στο στενό επίπεδο αριστεράς-δεξιάς. Να κάνουμε το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ πόλο της προοδευτικής παράταξης. Να είμαστε εμείς ο πόλος της προόδου», σημείωσε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top