ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο μαθηματικός Σάκης Ροδίτης που ανοίγει δρόμους στους νέους

Roditis
Έχουμε γράψει πολλές φορές στην “Πολιτεία” για την ομάδα Α.Σ.Τ.Ο-Επικοινωνούμε που σημαίνει «Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος Τωρινών Ονειροπόλων».

Δεν έχουμε αναφερθεί όμως ποτέ στον άνθρωπο που ονειρεύτηκε, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την ομάδα ανοίγοντας εδώ και χρόνια (από το 2001) στους νέους της πόλης μια πόρτα σε διαφορετικό τρόπο ζωής βασισμένο στον σεβασμό, την αλληλεγγύη, την διαφορετικότητα, την προσφορά.

Ο λόγος για τον μαθηματικό Σάκη Ροδίτη. Έναν διαφορετικό άνθρωπο. Αγαπητό και με όραμα. Λόγω ίδιου επωνύμου πολλοί επί χρόνια με ρωτούσαν αν έχω συγγένεια μαζί του χρησιμοποιώντας τα πιο θαυμαστά σχόλια για εκείνον. Κάπως έτσι άρχισα να τον αναζητώ και ανακάλυψα κι εγώ την ομάδα (ΑΣΤΟ) που είχε δημιουργήσει «αγκαλιάζοντας» και δίνοντας μέσο έκφρασης σε κάθε νέα και νέο.

Όλα όσα πολλοί ονειρευόμαστε, συζητάμε και προσδοκούμε για μια καλύτερη κοινωνία, ο ίδιος τα έκανε πράξη παρακινώντας νέους και ξεκινώντας από τους μαθητές του. Οδηγώντας τους στα μονοπάτια του πολιτισμού, της φυσιολατρίας, της δημιουργίας και της φροντίδας του συνανθρώπου. Ένας αθηναίος που σπούδασε στην Πάτρα και έγινε πατρινός, τιμώντας με την παρουσία του την πόλη μας. Όφειλα να τα μεταδώσω αν και γνωρίζω πως στον ίδιο δεν αρέσει η δημοσιότητα. ΑΧ. ΡΟ.

You may also like

Comments are closed.