Η επερχόμενη ίδρυση του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού ανατρέπει τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να αναδεικνύεται ως το πρώτο μεγάλο «θύμα» αυτής της κίνησης. Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Ελληνική Λύση καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς η νέα πολιτική πρωτοβουλία φαίνεται να «κλέβει» μαζικά ψηφοφόρους από τη δεξαμενή της.
Ο βασικός λόγος αυτής της μετακίνησης εντοπίζεται στα φιλορωσικά αισθήματα που αποπνέει το σχήμα της Καρυστιανού, ειδικά μετά την επιστράτευση του δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού στον ρόλο του εκπροσώπου Τύπου. Ο Αυγερινός, γνωστός για την πολυετή κάλυψη των γεγονότων στη Ρωσία, προσδίδει στο νέο κόμμα μια ταυτότητα που έλκει το κοινό το οποίο μέχρι πρότινος επέλεγε τον Βελόπουλο.
Το κίνημα της Καρυστιανού, που θα παρουσιαστεί επίσημα στη Θεσσαλονίκη στις 21 Μαΐου, εμφανίζεται ήδη με υψηλά ποσοστά στις μετρήσεις, προκαλώντας έντονη ανησυχία. Η επιλογή του κοινού να στραφεί προς την Καρυστιανού δείχνει ότι η Ελληνική Λύση βλέπει τα ποσοστά της να κατακερματίζονται πριν καν ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική περίοδος, με τις απώλειες να θεωρούνται ήδη εξαιρετικά σοβαρές.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


