ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Φαρμάκης στη λίμνη Κρεμαστών: «Ένας αναπτυξιακός κοιμώμενος γίγαντας που αρχίζει να ξυπνάει» – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

kremasta farmakis 2 873x432.jpg

Την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών, που μέσα από μία μεγάλη διαπεριφερειακή και διαδημοτική συνεργασία, μετατρέπεται στο νέο μεγάλο αξιοθέατο της χώρας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στη λίμνη με τα ειδικά ναυλωμένα σκάφη που διατίθενται για τη δωρεάν περιήγηση επισκεπτών και τουριστών, καθώς και να πληροφορηθεί για πρώτα πολύ θετικά αποτελέσματα ανάδειξης και ανάπτυξης της περιοχής που έχουν προκύψει μέσα από τη συνεργασία των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Αγρινίου, Αγράφων, Αμφιλοχίας και Καρπενησίου.

Ήδη, πάνω από 2.500 επισκέπτες έχουν περιηγηθεί στη λίμνη κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου και το ενδιαφέρον επισκεψιμότητας παραμένει μεγάλο.

Ο Ν. Φαρμάκης στη λίμνη Κρεμαστών: «Ένας αναπτυξιακός κοιμώμενος γίγαντας που αρχίζει να ξυπνάει» - ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σε δηλώσεις του, ο κ. Φαρμάκης έκανε λόγο για έναν «κοιμώμενο αναπτυξιακό» γίγαντα που μετά από πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, αρχίζει πλέον να «ξυπνάει». «Είχαμε την ευκαιρία να δούμε σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας. Οι συμπολίτες, αλλά και οι επισκέπτες μας, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτό το τεράστιο αξιοθέατο και να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι «θέλουμε σύντομα να δούμε και άλλα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν την περιοχή εκεί που πραγματικά αξίζει».

Ο Ν. Φαρμάκης στη λίμνη Κρεμαστών: «Ένας αναπτυξιακός κοιμώμενος γίγαντας που αρχίζει να ξυπνάει» - ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ανέφερε ότι μέσα από τη μεγάλη συμμαχία που δημιουργήθηκε φέτος αναδείχθηκαν με μεθοδικό και οργανωμένο τρόπο τα πλεονεκτήματα της περιοχής, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, έκανε λόγο για ένα περιβαλλοντολογικό θαύμα που αξίζει όλοι να επισκεφθούν. Στην σημασία ανάδειξης της περιοχής των Κρεμαστών αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Γιώργος Κατσούλας, ενώ ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, σημείωσε πως η λίμνη έχει ήδη προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον επισκεψιμότητας ενώ ακόμα και επενδυτές αρχίζουν να εκφράζουν ενδιαφέρον. Στην περιήγηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Βασίλης Φωτάκης.

Ο Ν. Φαρμάκης στη λίμνη Κρεμαστών: «Ένας αναπτυξιακός κοιμώμενος γίγαντας που αρχίζει να ξυπνάει» - ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Ο Ν. Φαρμάκης στη λίμνη Κρεμαστών: «Ένας αναπτυξιακός κοιμώμενος γίγαντας που αρχίζει να ξυπνάει» - ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σημειώνεται ότι η ναύλωση τουριστικών σκαφών και η δρομολόγηση της πλοήγησης αυτών στη τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών, ήταν ένα από τα αποτελέσματα του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο Περιφερειών και των τεσσάρων Δήμων που ενώνει η λίμνη και το οποίο προβλέπει επίσης, τη διοργάνωση πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων, καθώς και προωθητικές ενέργειες (αφίσες, φυλλάδια, κλπ) για την ανάπτυξη της τουριστικής δυναμικής της ευρύτερης περιοχής.

 

You may also like

Comments are closed.