ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην πρώτη υδροδότηση οικισμών από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου

Facebook
Twitter
Τη Δυτική Αχαΐα επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέα Φίλια, προκειμένου να παρευρεθεί στην πρώτη υδροδότηση οικισμών από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Στο Τοπικό Διαμέρισμα Λουσικών συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Θανάση Πουλίδα, με τους οποίους συζήτησαν τις σημαντικές προοπτικές που δημιουργούνται έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το έργο.

Καθώς, ένα χρόνιο πρόβλημα βρίσκει τη λύση του, σήμερα έγινε η πρώτη υδροδότηση από το φράγμα του Πείρου – Παραπείρου στην Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα στα Λουσικά και στους οικισμούς Σπαλιαρέικα, Υψηλή Ράχη, Αγιοβλασίτικα, Στεναΐτικα, Λεύκος, Καρνεσέικα.

perifereia fragma 1

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Κάτω Αχαϊα, στο σημείο που γίνεται εκσκαφή για τη διασύνδεση του αγωγού που θα συνδέει το φράγμα με τον υδατόπυργο, έργο απαραίτητο για την υδροδότηση της Κάτω Αχαΐας.

«Είναι μια σημαντική μέρα για εμάς, καθώς είναι η αρχή του τέλους για μια μεγάλη εκκρεμότητα του παρελθόντος. Από σήμερα ξεκινάει σταδιακά η υδροδότηση των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου από το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Είμαστε έτοιμοι όμως και για το επόμενο βήμα, ώστε σύντομα να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του συμπληρωματικού δηλαδή δικτύου μεταφοράς για την υδροδότηση των υπολοίπων πεδινών και παραλιακών οικισμών της Β.Δ. Αχαΐας και να δούμε ένα εμβληματικό έργο να ολοκληρώνεται στο σύνολό του» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, καθώς με απόφασή του κ. Φαρμάκη έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 16 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για το έργο «Ύδρευση Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο – Δίκτυα Υδροδότησης υπολοίπων οικισμών Αχαΐας», το οποίο θα καλύψει περιοχές που δεν υδροδοτούνται από την α’ φάση.

perifereia gragma 3

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top