Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στις εκδηλώσεις της ομογένειας στις ΗΠΑ για την εθνική επέτειο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συμμετέχοντας στις τιμητικές εκδηλώσεις της ομογένειας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών της Περιφέρειας με τους Έλληνες του εξωτερικού και της προβολής των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής. Ο κύριος Φαρμάκης παρευρέθηκε σε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της μητροπολιτικής Ελλάδας και της διασποράς.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ελληνικής κοινότητας και να ενημερωθεί για τις δράσεις τους που στοχεύουν στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και των παραδόσεων. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη συμπίπτει με τις μεγάλες παρελάσεις και τις πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνονται παραδοσιακά από τους ομογενείς, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό στην επίσκεψη. Ο ίδιος τόνισε ότι οι Έλληνες της Αμερικής αποτελούν μια ζωντανή γέφυρα που προωθεί τα εθνικά συμφέροντα και την εξωστρέφεια της Δυτικής Ελλάδας.

Η ατζέντα του Περιφερειάρχη περιλαμβάνει επίσης επαφές με επιχειρηματικούς κύκλους και θεσμικούς φορείς, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά. Η επίσκεψη αυτή αναμένεται να θέσει τις βάσεις για μελλοντικές συμπράξεις σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η καινοτομία. Η θερμή υποδοχή της ομογένειας επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τη στενή σχέση των αποδήμων με τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα
spot_img

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο