ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο νέος πρέσβης και το λιμάνι της Πάτρας

LIMANI PATRAS
Είναι πιθανόν η παρουσία στην Αθήνα του νέου πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Γιώργου Τσούνη, με καταγωγή των γονιών του απ’ τον Πλάτανο Ναυπακτίας, να φέρει εξελίξεις και στο λιμάνι της Πάτρας;

Ναι είναι, λένε στην «Πολιτεία» πηγές μας απ’ την Αθήνα. Και αυτό γιατί ο νέος πρέσβης έχει ψηλά στην ατζέντα του αμερικανικές επενδύσεις σε δυο κατευθύνσεις. Η πρώτη, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με άξονα και την γεωπολιτική θέση της χώρας μας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Και η δεύτερη κατεύθυνση γύρω απ’ τα λιμάνια μας, τα υπό παραχώρηση λιμάνια, όπως αυτό της Πάτρας, κάτι που εν πολλοίς ερμηνεύεται και ως μια «απάντηση» των ΗΠΑ στην κυριαρχία των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά.

Αυτή, λοιπόν, η συλλογιστική εντάσσει και την Πάτρα σε έναν πιθανό σχεδιασμό των Αμερικανών, ιδίως αν προστεθεί η πληροφορία ότι ο Γιώργος Τσούνης έχει περίπου μιλήσει για αμερικανικά «αντίβαρα» στην επένδυση της Cosco. Άρα, δεν αποκλείεται, εκτός από το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η στόχευση να στραφεί και δυτικότερα, σε Πάτρα αλλά και σε Ηγουμενίτσα.

You may also like

Comments are closed.

daneia123 550x310 1 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης: Όποιος πρόλαβε… φθηνά δάνεια πήρε Tο euribor αυξάνεται και τα κόστη ανεβαίνουν

«Καρότο και μαστίγιο» από το υπουργείο Οικονομικών, για να κρατήσει χαμηλά τα επιτόκια. Από τη μια ο υπουργός  Χρήστος Σταϊκούρας απέστειλε προσωπική ...