ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Παπαθανάσης στην Πάτρα: “Όλοι μαζί για μια Ελλάδα που παράγει και προχωρά μπροστά”

Καταγραφή 10
Μια ακόμα εκδήλωση διαλόγου για τα συμπεράσματα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη μας με κεντρικό εισηγητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση.

Καλωσορίζοντας τον Υπουργό ο Προέδρος της Δ.Ε.Ε.Π. κ. Αντώνης Κουνάβης υπογράμμισε :

«Συνεχίζουμε το διάλογο με τα στελέχη μας και την Κοινωνία. Και λίγο πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό όσων πετύχαμε. Αλλά και να χαράξουμε μια σαφή πορεία για το μέλλον. Να ακούσουμε τους πολίτες, τις παραγωγικές τάξεις, την κοινωνία. Να διαμορφώσουμε τις θέσεις μας απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα και προκλήσεις. Να αναζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις και να θέσουμε ξεκάθαρες προτεραιότητες.

Τα τελευταία δύο χρόνια σημαδεύτηκαν από πρωτοφανείς διαδοχικές κρίσεις. Που είχαν και έχουν επίπτωση στην οικονομία και στην κοινωνία. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία και τη σταθερή καθοδήγηση του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατάφερε να δικαιώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Κατάφερε να στηρίξει την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πιο ευάλωτους. Και παράλληλα να προχωρήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που πήγαν την Ελλάδα αρκετά βήματα μπροστά».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης στην ομιλία του υπογράμμισε: «Η Κυβέρνησε πορεύεται με υπευθυνότητα, με μέτρο, με νηφαλιότητα και πνεύμα συνεννόησης. Οδήγησε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του διχασμού, εκεί που πρέπει να ανήκουν: στο περιθώριο. Όμως, δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Εξακολουθούμε να κινούμαστε σε ένα αντίξοο παγκόσμιο περιβάλλον. Και η κοινωνία εξακολουθεί να βιώνει δυσκολίες. Κι αυτό λειτουργεί σε όφελος εκείνων που «τρέφονται» πολιτικά από τις κρίσεις. Εκείνων που απεχθάνονται την κανονικότητα. Και περιμένουν στη γωνία, για να καλλιεργήσουν την ένταση και τη διχόνοια.

Σε αυτούς πρέπει να δώσουμε για μια ακόμη φορά την απάντηση. Όσο κι αν κάτι τέτοιο θα τους βόλευε, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Δεν γυρίζουμε στο 2012 και στο 2015. Δεν γυρίζουμε σε όσα με κόπο, θυσίες και κόστος, καταφέραμε επιτέλους να ξεπεράσουμε. Αυτό που ζητούν οι πολίτες είναι σταθερότητα. Είναι ασφάλεια. Και προοπτική.

Σε αυτή την προσδοκία πρέπει να ανταποκριθούμε. Και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορούμε να το κάνουμε. Μέσα σε ένα ταραγμένο παγκόσμιο περιβάλλον, είμαστε εμείς που μπορούμε να εγγυηθούμε ένα σταθερό και καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα μας. Είμαστε εμείς, που μπορούμε να εγγυηθούμε την εθνική ασφάλεια και ανεξαρτησία. Είμαστε εμείς, που μπορούμε να διασφαλίσουμε το εθνικό συμφέρον, με υπεύθυνες γεωπολιτικές επιλογές. Εμείς διασφαλίζουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας: θα  υπερασπίζεται το δίκαιο, τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Θα κερδίζει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό της ευρωπαϊκής και της διεθνούς κοινότητας. Όχι μόνο για το λαμπρό παρελθόν της. Αλλά και για τις αρχές και τις αξίες, με τις οποίες πορεύεται στο σήμερα. Είμαστε εμείς, που μπορούμε να κάνουμε πράξη την αναγέννηση της εθνικής μας οικονομίας. Είμαστε εμείς, που μπορούμε να υπηρετήσουμε ένα νέο εθνικό όραμα. Ένα νέο, εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Για μια Ελλάδα που παράγει και προχωρά μπροστά. Για μια Ελλάδα που προσφέρει στα παιδιά της ευκαιρίες, για να μείνουν εδώ. Για να προκόψουν ατομικά. Για να γίνουν δύναμη συλλογικής προόδου και ευημερίας. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να δίνουμε τη μάχη κατά του λαϊκισμού. Κάθε μέρα, παντού».

Ακολούθησε συζήτηση ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη της Δ.Ε.Ε.Π., Πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. , Τομεάρχες , εθελοντές , μέλη κ.α.

You may also like

317563752 2275069279341644 1195958024336886083 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιάλεια: Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης αλλά και … η αδιαφορία του Δήμου! Με σοβαρά προβλήματα υγείας και αποκλεισμένη από το σπίτι της…

Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης γυναίκας από την Αιγιάλεια με σοβαρά προβλήματα υγείας! Το σπίτι ...

Comments are closed.