ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πατρινός «μπαλαντέρ» που πάει για υπουργός!

pavlosmarinakis 1536x1043 1

Μπορεί η νέα κυβερνητική θητεία να μην ξεκίνησε καλά, μ’ όλα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, ωστόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι μια απ’ τις πιο εύστοχες και επιτυχημένες επιλογές του μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ήταν αυτή του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο 35χρονος πατρινός δικηγόρος, με σπουδές στο Δημοκρίτειο Θράκης, εγγονός του αείμνηστου νομικού και άλλοτε προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, επικοινωνιακά «κράτησε» όρθια την κυβέρνηση ακόμα και σε συνθήκες πολυμέτωπων επιθέσεων.

Μάλιστα, δημοσιογράφοι της Αθήνας με τους οποίους συνομίλησε μεσοβδόμαδα η «Πολιτεία», έλεγαν ότι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός δηλώνει «απόλυτα δικαιωμένος και με βαθιά ικανοποίηση» για την απόφαση του ν’ αναθέσει στον Παύλο Μαρινάκη την ευθύνη του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Είναι δε τόσο ικανοποιημένος απ’ το έργο του πατρινού κυβερνητικού εκπροσώπου που, κρατείστε την πληροφορία, σε πιθανό ανασχηματισμό αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές (αν γίνει…) ο Παύλος Μαρινάκης πιθανότατα να ορκιστεί εξωκοινοβουλευτικός υπουργός σε πολύ κομβικό και μάχιμο υπουργείο…

Δυο ακόμα πληροφορίες που συνέλεξε η «Πολιτεία».

Πρώτον, ο Παύλος Μαρινάκης -ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2021 είναι και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.- αφιερώνει πολύ χρόνο ώστε να παρακολουθεί από πολύ κοντά την «ατμόσφαιρα» των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Αχαΐα και στη Δυτική Ελλάδα. Συνομιλώντας πολύ συχνά με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τους βουλευτές του νομού και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνη Κουνάβη. Και παρέχοντας την βοήθεια του (σε πολιτικό αλλά και τεχνικό επίπεδο) όπου του ζητείται και είναι αναγκαίο.

Και δεύτερον, ο Παύλος Μαρινάκης βάζει περίπου ως προσωπικό του στοίχημα την επικράτηση των υποστηριζόμενων απ’ τη Νέα Δημοκρατία συνδυασμών στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Αχαΐα. Και εξ όσων μαθαίνουμε, μέσα σ’ όλα τα άλλα, κινητοποιεί και εδώ «πυρήνες» του προς την κατεύθυνση αυτή. Την εβδομάδα δε προ των εκλογών, περιμένετε να τον δείτε ξανά στην Πάτρα…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.