ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας ”τα ‘βαλε” με τον Κικίλια

perifereia peloponnisou
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με αφορμή και τη διήμερη επίσκεψή του στην περιοχή, εξαπέλυσε από την Καλαμάτα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο κ. Νίκας τόνισε πως η επίσκεψη του κ. Κικίλια έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, πως δεν εκλήθη για συνάντηση ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος άλλος θεσμικός παράγοντας, “την ώρα που” -όπως επεσήμανε, “η κατάσταση της Υγείας στην Πελοπόννησο δεν είναι η καλύτερη. Δεν υπάρχει ούτε ένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα στα νοσηλευτήρια της Πελοποννήσου.

Ο φτωχός καρκινοπαθής αναγκάζεται να φτάσει μέχρι την Αθήνα… Δεν μας τιμά αυτό”. Άφησε δε αιχμές και για όλους όσους συνόδεψαν τον υπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “η υγεία δεν είναι χαμόγελα…Ούτε να περιφέρονται γύρω από εμάς οι ωφελημένοι και να χειροκροτούν”.

Σε άλλο σημεία της συνέντευξής του ο κ.Νίκας έθεσε το ερώτημα “γιατί οι δωρεές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που δόθηκαν από Πελοποννήσιους δεν ήρθαν στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, όπως επίσης και γιατί δεν έγινε σημείο και νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, αφού όλα ήταν έτοιμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών”.

Σε ό,τι αφορά στις δομές υγείας της Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης ανέφερε, πως “απαιτούνται εκατοντάδες εκατομμύρια για να φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει”, διευκρινίζοντας ότι έχει συνταχθεί ήδη η Έκθεση Αναβάθμισης της Υγείας στην Πελοπόννησο και θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Νίκας υπογράμμισε πως η Περιφέρεια έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνοντας σχεδόν 120 εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμούς, αναλώσιμα και υποδομές στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και εξειδίκευσε λέγοντας πως από τα 120 εκατομμύρια, τα 50 πήγαν ευθέως για την Υγεία.

Από αυτά τα 10 εκατομμύρια ευρώ διοχετεύθηκαν στις δομές Υγείας της Μεσσηνίας, με 3,5 εκατομμύρια να παίρνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας για την προσθήκη του ορόφου στην Ψυχιατρική, που εγκρίθηκε και τα υπόλοιπα να διοχετεύονται στις υπόλοιπες δομές υγείας του Νοσοκομείου.

You may also like

Comments are closed.