ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο… Πούτιν στέλνει την ακρίβεια να «σπάσει» το ταβάνι!

3707560

Το κύμα ακρίβειας όπως όλα δείχνουν ήδη έχει εκτοξευτεί και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα σπάσει το… ταβάνι όταν αρχίζουν να φαίνονται οι συνέπειες των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία μετά την εισβολή των Ρώσων.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα δούμε νέες αυξήσεις, κυρίως στην ενέργεια και στα καύσιμα, αλλά και σε τρόφιμα που έχουν ως πρώτη τους ύλη εισαγωγές που κάνει η Ελλάδα από την Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά και γενικότερα από την Ανατολική Ευρώπη.

Στα καύσιμα ήδη οι συνεχείς ανατιμήσεις έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση που ζουν σε καθημερινή βάση οι επαγγελματίες πρατηριούχοι.

Ήδη η βενζίνη στην Πάτρα έχει φτάσει το 1,90 ευρώ το λίτρο και οι εκτιμήσεις είναι ότι μέσα σε λίγες μέρες θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Κάτι που σύμφωνα με οδηγούς που κάνουν αρκετά ταξίδια έχει ήδη γίνει σε πρατήρια της Αθήνας.

Το πετρέλαιο κίνησης το βρίσκει κανείς στην Πάτρα στο 1,65 με 1,70 ευρώ το λίτρο. Όμως ήδη υπάρχει μια ανοδική τάση και μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία οι εκτιμήσεις λένε ότι σύντομα θα πλησιάσει τα 2 ευρώ.

Άλλωστε, πριν από την εισβολή της Ρωσίας, στις αρχές του περασμένου μήνα η τιμή της βενζίνης ήταν κοντά στο 1,50 ευρώ το λίτρο, πήρε δηλαδή μια άνοδο. Οπότε ο… Πούτιν θα την σπρώξει άμεσα προς τα πάνω.

You may also like

metanastes 34643346 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό – Κυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο. Όπως ...

Comments are closed.