Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρ. Μπούρας, καλεί τους φοιτητές να εμβολιαστούν

Facebook
Twitter
Έκκληση προς τις φοιτήτριες και τους φοιτητές για να εμβολιαστούν, απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας.

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι: «Οι νέοι άνθρωποι είναι η κοινωνική ομάδα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα ιδίως το καλοκαίρι και ύστερα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού και απομόνωσης. Επομένως, ο κίνδυνος προσβολής από τον ιό είναι μεγαλύτερος αυτήν την περίοδο…».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών τονίζει πως «οι μεταλλάξεις του ιού δείχνουν πως μπορεί να προσβάλει ακόμη και μικρές ηλικίες» και εκτιμά ότι ο «εμβολιασμός των νέων θα ενδυναμώσει σημαντικά την αλυσίδα προστασίας που χρειάζεται ο πληθυσμός για να αποκτήσει ανοσία.».

Αναφερόμενος στους φοιτητές, ο Χρ. Μπούρας επισημαίνει πως είναι η κατεξοχήν ομάδα των νέων, που έχει ταχθεί να υπηρετήσει την επιστήμη, την πρόοδο και τον πολιτισμό.

Ο Πρύτανης ζητάει  από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειές τους και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας, «επιλέγοντας να αυτοπροστατευθείτε μέσω του εμβολιασμού, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top