ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο θάνατος της προθεσμιακής και τα δυαράκια σε Αγυιά και «Πελεκάνο»

enoikiastirio 2615251
Είναι, λοιπόν, κι αυτό μια νέα τάση στο χώρο της μεσιτικής αγοράς, με αναφορά και στην Πάτρα. Και μιλάμε για την πρόσφατη παρέμβαση του Θεμιστοκλή Μπάκα, προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estate ο οποίος με απλά λόγια είπε κάτι εξαιρετικά αυτονόητο.

Η «Πολιτεία», λοιπόν, θυμίζει ότι ο κ. Μπάκας εκκινεί τη συλλογιστική του απ’ τη διαπίστωση ότι μετά την έλευση της πρόσφατης κρίσης εξέπνευσε, επί της ουσίας, ένας εκ των δημοφιλέστερων τρόπων τοποθέτησης των χρημάτων των Ελλήνων αποταμιευτών. Δηλαδή, οι προθεσμιακές καταθέσεις. Οι οποίες, όπως έλεγε στην «Πολιτεία» την περασμένη εβδομάδα συνταξιούχος τραπεζικός της Πάτρας, με άλλοτε κομβική θέση στην Εθνική Τράπεζα, δεν έχουν πια λόγο ύπαρξης.

Και γιατί να έχουν, άραγε; Αυτό θα αναρωτιόταν και ο απλοϊκότερος νους. Με τον πληθωρισμό να καλπάζει, τι νόημα έχει η προθεσμιακή του ανεπαίσθητου επιτοκίου;

Αυτός, λοιπόν, ο λόγος έχει συντελέσει στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων. Κι όπως λέει ο κ. Μπάκας, «έντονη κινητικότητα καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από καταθέτες της τάξεως έως 150.000 ευρώ που αναζητούν δύο ή και τρία ακίνητα για την τοποθέτηση των αποταμιεύσεών τους σε ασφαλείς επενδύσεις με στόχο το μηνιαίο εισόδημα, σε περιοχές που μπορούν να αποφέρουν αποδόσεις στην αξία του ακινήτου στο άμεσο μέλλον».

Και αυτή η τάση, κατά τον ίδιο, βρίσκει «προβολή» και στην Πάτρα όπου, όπως ο ίδιος λέει, «συνταξιούχοι ή και στελέχη εταιρειών που έχουν λάβει bonus πριν από τη συνταξιοδότησή τους, με φόβο την απομείωση της αξίας των καταθέσεών τους αναζητούν δυαράκια ή/και γκαρσονιέρες στο κέντρο της Πάτρας ή/και σε περιοχές όπως η Έξω Αγυιά, το Πυροσβεστείο, ο Πελεκάνος με διαθέσιμο κεφάλαιο επένδυσης ανά κατοικία τα 1.200 ευρώ/τ.μ.».

Και έτσι εξηγείται η άνοδος των τιμών των ακινήτων αλλά και των ενοικίων…

You may also like

Comments are closed.