ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο τοκογλύφος με τα 2.000 ευρώ και οι μπράβοι

1 3
Προ λίγων ημερών συνελήφθη ένας 68χρονος ο οποίος έκανε τοκογλυφία. Μάλιστα εκβίασε τον 73χρονο Πατρινό – θύμα του, να του δίνει 2.000 ευρώ το μήνα… εφ’ όρου ζωής, έστω και αν ο δεύτερος υποστήριζε πως τον είχε εξοφλήσει και με το παραπάνω.

Αυτό, που προβληματίζει είναι η τακτική των τοκογλύφων να προσλαμβάνουν «μπράβους» ώστε να απειλούν τα θύματά τους σε περίπτωση που καθυστερούν την καταβολή της «δόσης» ή δεν εξοφλούν την τοκογλυφική επιταγή!

Και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί αρκετά τέτοια κρούσματα (μπράβοι π.χ. είχαν επιτεθεί και σε γνωστό κατασκευαστή ακινήτων που είχε πέσει θύμα τοκογλύφου πριν από τρία χρόνια)! Στην «πιάτσα» είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος τοκογλύφος έχει «φορτώσει» αρκετά χρήματα στην αγορά της πόλης και πλέον λόγω της κατάστασης θέλει… να το μαζέψει! Και βέβαια πληρώνει «μπράβους» για να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Η σχέση «μπράβων – τοκογλύφων» έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις Αρχές, οι οποίες εκφράζουν φόβους πως λόγω της κρίσης, τέτοιου είδους περιστατικά θα αυξηθούν κατακόρυφα!

Από τη στιγμή μάλιστα που η κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω και στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας (τα νυχτερινά κέντρα δεν δίνουν τα μεροκάματα του παρελθόντος), αρκετοί «φουσκωτοί» καλούνται να «υπηρετήσουν» τοκογλύφους! Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι καλούν και «φουσκωτούς» από Αθήνα, προκειμένου να κάνουν «αθόρυβα» την δουλειά τους, χωρίς να ανοίγει μύτη ή να μην γίνονται συζητήσεις στην πόλη.

You may also like

Comments are closed.