ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο τουρισμός έφερε ήδη 9 δισ. ευρώ, ικανοποιητικός Σεπτέμβριος και Οκτώβριος

Facebook
Twitter
Πριν καλά- καλά “μετρηθεί” ο κατά γενική ομολογία εντυπωσιακός Αύγουστος, οι επαγγελματίες του Τουρισμού θεωρούν “κλειδωμένο” για τη φετινή σεζόν το 50% των εισπράξεων του 2019, δηλαδή τα 9 δισ ευρώ, αλλά η πρώτη εικόνα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ενισχύει την αίσθηση ότι ο πήχης μπορεί να ανέβει ψηλότερα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σεπτέμβριος “φεύγει” με πληρότητες 80-85% κατά μέσο όρο, ενώ στους πλέον τουριστικούς προορισμούς, όπως τα Κυκλαδονήσια, οι πληρότητες κινούνται κοντά ή και πάνω από το 90%. Αν και οι τιμές είναι 40% χαμηλότερες από αυτές του Αυγούστου, πρόκειται για τη συνήθη πρακτική κι ως εκ τούτου η επισκεψιμότητα και οι εισπράξεις είναι άμεσα συγκρίσιμες με αυτές του 2019.

Πέρα από τις αρχικές προσδοκίες κινείται και η ζήτηση για τον Οκτώβριο, με τις πληρότητες να διαμορφώνονται στο 60-70% κατά μέσο όρο, αν και σε Κρήτη και Ρόδο το ενδιαφέρον είναι ακόμα μεγαλύτερο. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τα καταλύματα στα νησιά του Νότιου Αιγαίου θα μείνουν ανοικτά ως τις αρχές του Νοεμβρίου, σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία στη Β. Ελλάδα που κλείνουν- ως είθισται- γύρω στα μέσα Οκτωβρίου. Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί είναι οι βασικοί πελάτες αυτήν την περίοδο, ενώ καταγράφεται με ενδιαφέρον η παρουσία Πολωνών, Ολλανδών, Βέλγων, Ρώσων, ενώ οι Αμερικανοί επισκέπτες φαίνεται να προτιμούν την Αθήνα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top