ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε το νέο όνομα του Facebook: «Meta»

fa 10 2 850x460 1
O διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε στην εκδήλωση Connect της εταιρείας ότι το νέο όνομα της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων θα είναι Meta.

«Είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδεθεί ο κόσμος», είπε ο Ζούκερμπεργκ. «Μαζί, μπορούμε επιτέλους να βάλουμε τους ανθρώπους στο επίκεντρο της τεχνολογίας μας» είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι το όνομα Facebook δεν περιλαμβάνει πλήρως όλα όσα κάνει η εταιρεία. «Αυτή τη στιγμή, η επωνυμία μας είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με ένα προϊόν», είπε τονίζοντας ότι «Με την πάροδο του χρόνου, ελπίζω να θεωρηθούμε ως μια εταιρεία metaverse».

Ο Ζούκερμπεργκ είναι ιδιοκτήτης του λογαριασμού στο Twitter @meta και του meta.com, το οποίο ανακατευθύνει σε μια σελίδα καλωσορίσματος στο Facebook, που περιγράφει τις αλλαγές.

Η αλλαγή έρχεται με ένα νέο λογότυπο σχεδιασμένο σαν σύμβολο του άπειρου, ελαφρώς λοξό, σχεδόν σαν κουλουράκι. Το Facebook, το Instagram και άλλες εφαρμογές θα παραμείνουν, αλλά κάτω από την ομπρέλα πλέον του Meta.

Η κίνηση αυτή επισημαίνει πώς ο Ζούκερμπεργκ σχεδιάζει να επικεντρώσει εκ νέου την εταιρεία του στη Silicon Valley σε αυτό που θεωρεί ως το επόμενο ψηφιακό σύνορο, που είναι η ενοποίηση ανόμοιων ψηφιακών κόσμων σε κάτι που ονομάζεται μετασύμπαν (metaverse).

Ταυτόχρονα, η μετονομασία του Facebook μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να απομακρυνθεί από τις πολλές διαμάχες που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο φέρεται να διαδίδει ρητορική μίσους και παραπληροφόρηση.

«Σκέφτομαι πολύ για την ταυτότητά μας» με αυτό το νέο κεφάλαιο, είπε ο CEO του Facebook μιλώντας στην διαδικτυακή εκδήλωση για να παρουσιάσει τα τεχνολογικά στοιχήματα του Facebook για το μέλλον.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ