ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Στο πόδι η ΕΛ.ΑΣ. μετά το «όχι» στην αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη

80c6d61bcaba35044652e263ca6481f2 XL
Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας είπε «όχι» στο αίτημα για αποφυλάκιση του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 15 Μαΐου, παρά το γεγονός ότι έχει εκτίσει τα 3/5 της αρχικής ποινής του.

Αρνητική ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, στην έφεση που άσκησε ο έγκλειστος στις Φυλακές Μαλανδρίνου και από τις 15/6 νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 15 Μαΐου), αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, κατά της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, που του αρνήθηκε την υφ’ όρους αποφυλάκισή του.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα, εξετάζοντας μεταξύ άλλων αιτημάτων και αυτό του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει τα 3/5 της αρχικής ποινής του, αιτήθηκε την υφ’ όρους αποφυλάκισή του, ζητώντας όπως ανέφερε σε μεταγενέστερο μήνυμά του, «να ζήσει πλέον ελεύθερος άνευ κυνηγητού».

Οι συνήγοροι του Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς, στα υπομνήματά τους ανέλυαν το δίκαιο του αιτήματος του εντολέα τους, σημειώνοντας ότι στην περίπτωση Μιχαηλίδη, «δοκιμάζονται πρωτίστως τα όρια αντοχής του κράτους δικαίου».

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «Στο πόδι» η τοπική ΕΛ.ΑΣ. για τους αλληλέγγυους στον Γ. Μιχαηλίδη

Ανά την Ελλάδα ομάδες αντεξουσιαστών που δηλώνουν συμπαράσταση στον απεργό πείνας, έχουν προχωρήσει σε σειρά ενεργειών σε βάρος κυρίως κομματικών οργανώσεων και στόχων αστυνομικού και δικαστικού ενδιαφέροντος, αντιδρώντας στην κράτησή του στη φυλακή.

Και στην Πάτρα έχουν ήδη καταγραφεί καταδρομικές επιθέσεις για τις οποίες συγκεκριμένες ομάδες έχουν ήδη αναλάβει την ευθύνη σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, όπως εκείνες στο Δικαστικό Μέγαρο στην οδό Γούναρη και στα Γραφεία της ΔΕΕΠ της ΝΔ Αχαΐας στην οδό Κορίνθου.

You may also like

metanastes 34643346 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό – Κυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο. Όπως ...

Comments are closed.