Όχι ΕΛ.ΑΣ. αλλά… ΕΛ.Α.Σ.

Το όνομα πέτυχε ή δεν πέτυχε; Άλλοι δυσαρεστήθηκαν, άλλοι χάρηκαν και άλλοι αντιμετώπισαν με χιούμορ το «ΕΛ.Α.Σ.» του Αλέξη Τσίπρα. Και κάποιοι ομολογουμένως αιφνιδιάστηκαν, καθώς μέρες πριν κυκλοφορούσαν διάφορα απολιτίκ ονόματα τύπου «Εμείς», «Μαζί», «Ορίζοντες» ή ακόμα και η περίφημη «Πυξίδα» που πολλοί στοιχημάτιζαν ότι θα αποτελούσε την τελική επιλογή. Τελικά όμως βρέθηκαν μπροστά σε ένα όνομα… αριστερό-αριστερό!

Το πρώτο που πρέπει να παραδεχθεί κανείς είναι ότι όλοι το συζητούν. Άρα επικοινωνιακά το εγχείρημα πέτυχε ήδη, ούτε λόγος για το αντίθετο. Για παράδειγμα, μερικές φορές δυσκολεύομαι να θυμηθώ το όνομα του κόμματος Καρυστιανού, του Αλέξη Τσίπρα όμως το συγκρατείς αμέσως. Από τη στιγμή που όλοι το συζητούν, το σχολιάζουν, το επικρίνουν ή το εξυμνούν, στην πραγματικότητα απλά το διαφημίζουν. Αρκεί βέβαια να το προφέρουν σωστά. Οπότε, ο Τσίπρας πέτυχε ήδη να το περάσει στην κοινή γνώμη. 

Ως προς την ουσία τώρα: Με ένα τέτοιο όνομα, ο πρώην πρωθυπουργός επαναφέρει στο τραπέζι την πολιτική ιδεολογία. Εκεί που οι περισσότεροι τάσσονταν υπέρ της άποψης ότι «δεν υπάρχουν πια ιδεολογίες», κατά τον Αλέξη Τσίπρα «υπάρχουν, και το δίλημμα είναι ένα και σαφές: Δεξιά ή Αριστερά».

Με αυτόν τον τρόπο πολιτικοποιεί έντονα τη συζήτηση και δεν την αφήνει να αιωρείται στη σφαίρα μιας απλοϊκής αντίληψης περί ενός πρωθυπουργού που κρίνεται αποκλειστικά για το αν είναι ένας «καλός διαχειριστής».

Συνεπώς, με την επιλογή του ονόματος -διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς- ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε ακριβώς αυτό που ήθελε. Τώρα μένει να δούμε αν θα του βγει στην πράξη αυτή η καθαρή στροφή προς την Αριστερά, αφού προηγουμένως δοκίμασε να περάσει και από το Κέντρο, αλλά τελικά δεν «κόλλησε».

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα
spot_img

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο