ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Όχι» στο αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού!

Facebook
Twitter
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε αιτήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας που υπέβαλαν Ελληνες υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ειδικότερα, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δέχτηκε δύο σχετικά αιτήματα από 30 συνολικά υγειονομικούς μεταξύ των οποίων είναι 18 ανεξάρτητοι γιατροί και 12 εργαζόμενοι σε δημόσιες δομές.

Επικαλούμενοι τα άρθρα 2 (δικαίωμα στη ζωή), 3 (απαγόρευση απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης), 4 (απαγόρευση της δουλείας και της αναγκαστικής εργασίας), 5 (δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια), 6 (δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη), 8 (δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής) και 14 (απαγόρευση των διακρίσεων), οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και ζήτησαν την αναστολή εφαρμογή της νομοθεσίας. Ωστόσο, στις 7 Σεπτεμβρίου το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας είχε απορρίψει αιτήσεις που είχαν καταθέσει ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δομών υγείας ζητωντας αναστολή της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας και αναστολή εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι ανάλογη αίτηση έχει καταθέσει και η ΠΟΕΔΗΝ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και αίτηση ακύρωσης της απόφασης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top