ΚΟΣΜΟΣ

Oχήματα του ισραηλινού στρατού περνούν πάνω από το πτώμα Παλαιστίνιου – Προσοχή σκληρές εικόνες!

GAZA VIDEO SKLIRES EIKONES

Πάνω από Παλαιστίνιο που είχε σκοτωθεί σε επιδρομή του στρατού του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη πέρασαν οχήματα των ενόπλων δυνάμεων του εβραϊκού κράτους. Οι ανατριχιαστικές σκηνές καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας και κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των social media.

Στην πόλη Τούλκαρεμ της Δυτικής Όχθης, οχήματα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ φαίνονται σε βίντεο κάμερας ασφαλείας να περνούν, επανειλημμένα, πάνω από το πτώμα ενός νεκρού Παλαιστίνιου που είχε χάσει τη ζωή του στη διάρκεια μαχών.

Η ισραηλινή συνοριακή αστυνομία ανέφερε ότι ένα όχημα πέρασε, ακούσια, πάνω από το πτώμα αφού έφτασε στην περιοχή για να απεγκλωβίσει τις δυνάμεις οι οποίες, φέρονται να είχαν δεχθεί σφοδρά πυρά, διευκρινίζοντας ότι το σοκαριστικό συμβάν τελεί υπό εξέταση.

Το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα αφότου η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, ότι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στην Τούλκαρεμ για να συλλάβουν έναν καταζητούμενο Παλαιστίνιο και σκότωσαν τρεις ενόπλους σε ανταλλαγή πυρών.

Το βίντεο δείχνει ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να πλησιάζουν ένα σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας και να ανοίγουν πυρ εναντίον μιας ομάδας νεαρών ανδρών, τουλάχιστον ένας από τους οποίους ήταν οπλισμένος, αφού οι νεαροί βγήκαν από το σπίτι τρέχοντας στον δρόμο.

Δύο από τους άνδρες χτυπήθηκαν στον δρόμο και έμειναν ακίνητοι στο οδόστρωμα, ενώ υλικό από βίντεο που τραβήχτηκε από άλλη γωνία δείχνει έναν τρίτο άνδρα να δέχεται πυρά.

Το οπτικό υλικό δείχνει ένα όχημα των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας να φτάνει μπροστά σε δύο πτώματα που κείτονται στο έδαφος και να οδηγεί πάνω από ένα από αυτά, σταματώντας κάποια στιγμή στα πόδια του άνδρα.

Εικόνες που προφανώς καταγράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο δείχνουν ένα πτώμα να έχει μετακινηθεί προφανώς στην άκρη του δρόμου, ενώ ένα άλλο όχημα κάνει όπισθεν πάνω από το άλλο πτώμα και στη συνέχεια κάνει ελιγμούς πάνω του άλλες δύο φορές.

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

 

Πλάνα από μία άλλη κάμερα δείχνουν Παλαιστινίους να τρέχουν έξω από το σπίτι, με τον έναν να δίνει ένα τουφέκι στον άλλο, ο οποίος πυροβολήθηκε αμέσως. Το βίντεο δείχνει τους δύο άντρες στον δρόμο από διαφορετική οπτική γωνία, καθώς και τον τρίτο, να κείτεται στο στενό δρομάκι που οδηγεί στο σπίτι.

Το παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας το περιστατικό, το οποίο είπε ότι αντικατοπτρίζει μία «κουλτούρα μίσους και εξτρεμισμού».

Οι «Ταξιαρχίες Τούλκαρεμ», μία ένοπλη οργάνωση που συνδέεται με τη «Φατάχ», η οποία ηγείται της διεθνώς αναγνωρισμένης Παλαιστινιακής Αρχής, παραδέχτηκε ότι ένας από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκε στην επιδρομή της 8ης Ιανουαρίου ήταν μέλος της.

Η πόλη Τούλκαρεμ, όπου βρίσκεται ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης μεταξύ της Δυτικής Όχθης και του Ισραήλ, έχει βιώσει επανειλημμένες επιδρομές μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

You may also like

28390636 ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Απελπιστική κατάσταση, λένε οι ΗΠΑ μετά τους 112 νεκρούς στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ απαντά: Εμείς δεν σκοτώσαμε πάνω από δέκα

Την ώρα που Ισραήλ και Χαμάς παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές για την τραγωδία με 112 νεκρούς μέσα στην πόλη της Γάζας, ο πρόεδρος ...

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ