ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οδοντωτός: Ζητούν αύξηση των δρομολογίων τα Καλάβρυτα

Facebook
Twitter
Απομονωμένα παραμένουν τα Καλάβρυτα και για τους χειμερινούς μήνες από πλευράς σιδηροδρομικής γραμμής.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν λέει να αυξήσει τα δρομολόγια της και συνεχίζει, σύμφωνα με τους κατοίκους των Καλαβρύτων, την ίδια τακτική που ακολούθησε και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα δρομολόγια του Οδοντωτού σε καθημερινή βάση είναι μόλις τρία και το ωράριο που εκτελούνται αυτά δεν βολεύει ούτε τους επισκέπτες – τουρίστες των Καλαβρύτων, αλλά ούτε και τους ντόπιους.

Μπαίνοντας κανείς στην ιστοσελίδα του ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πατώντας στην ενότητα τουρισμός, κοιτάζοντας τα δρομολόγια διαπιστώνει ότι το τελευταίο φεύγει από το Διακοπτό μόλις στις 15:06 και από τα Καλάβρυτα στις 16.45.

Κάποιος δηλαδή που θέλει να ανέβει στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό μετά τις 16:00 το απόγευμα δεν μπορεί να το κάνει. Ούτε βέβαια και να φύγει από τα Καλάβρυτα με το τραίνο μετά τις 16.30.

Τα μόλις τρία δρομολόγια σε καθημερινή βάση και μάλιστα τις ώρες που γίνονται έχουν κόψει, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς των Καλαβρύτων, αρκετούς επισκέπτες. 

Όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες, αλλά κυρίως τους καλοκαιρινούς, τους ανοιξιάτικους και τους φθινοπωρινούς, τότε που οι διαδρομές σαν και αυτές με τον Οδοντωτό προσφέρονται για όσους αγαπούν τα ταξίδια και το τρένο.

Οδοντωτός: Ζητούν αύξηση των δρομολογίων τα Καλάβρυτα

«Παλιά το τελευταίο τρένο έφτανε στις 8 το βράδυ και λέγαμε τότε ότι η πόλη νέκρωνε μετά τις 8» αναφέρει ένας από τους παλιούς εμπόρους των Καλαβρύτων, Χαρίλαος Ερμείδης.

«Φανταστείτε τι γίνεται τώρα που το τελευταίο τρένο φεύγει από τα Καλάβρυτα λίγο μετά τις 16.00. Τα τρία δρομολόγια είναι ελάχιστα και οι κύριοι της εταιρείας θα πρέπει να κάνουν κάτι για αυτό εφόσον θέλουν να βοηθήσουν την πόλη και την αγορά της».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία είχε τονίσει θα προχωρούσε έστω και τους καλοκαιρινούς μήνες σε αύξηση των δρομολογίων της, αλλά δεν το έκανε αφού ακόμα και το Σαββατοκύριακο έμεινε στα δύο.

Σημειώνουμε ότι τα δρομολόγια έχουν ως εξής: 09:52, 12:17, 15: 07 από Διακοπτό, ενώ 11:04 , 13:37 και 16:45 από Καλάβρυτα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top