Οδός Κωνσταντινουπόλεως: Φήμες περί «εγκατάλειψης» του έργου δημιουργούν σύγχυση (ΦΩΤΟ)

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Τον περασμένο Νοέμβριο γράφαμε στην «Πολιτεία» για το περίφημο και πολλά υποσχόμενο έργο ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, χρησιμοποιώντας ως τίτλο του ρεπορτάζ: «ο δρόμος που θυμίζει… Βαγδάτη».

Πέρασαν τέσσερις μήνες, ομολογουμένως μεγάλο μέρος των πεζοδρομίων από την Αγίας Σοφίας προς την Φαβιέρου, έχει όντως προχωρήσει, (πλην μικρών τμημάτων που ακόμα είναι ημιτελή), αλλά στο από κει και πέρα τμήμα, η κατάσταση είναι τρις χειρότερη!

ΕΤΟΙΜΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ
Σε μεγάλο μέρος του το έργο των νέων πεζοδρομίων έχει όντως προχωρήσει

Και το ακόμα πιο σοβαρό, που άλλωστε στάθηκε αφορμή για το παρόν ρεπορτάζ, είναι ότι τον τελευταίο καιρό βοά ο τόπος στην περιοχή από φήμες πως το έργο «εγκαταλείφθηκε» και παραμένει αβέβαιη η εξέλιξη του. Όταν μάλιστα τα συνεργεία έχουν να κάνουν την εμφάνιση τους από τον προηγούμενο μήνα, όπως λένε οι περίοικοι. Και ενώ κάτοικοι και καταστηματάρχες προσπαθούσαν να βρουν μια επίσημη απάντηση, είδαν ξαφνικά συνεργεία στην περιοχή.

Μόνο που εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν πως δεν επρόκειτο για εργασίες στο πλαίσιο του έργου ανακατασκευής πεζοδρομίων, αλλά για την παράλληλη εκτέλεση εργασιών της ΔΕΔΔΗΕ!

ΦΑΒΙΕΡΟΥ 1
Οι εργασίες έχουν φτάσει μέχρι τη διασταύρωση Κωνσταντινουπόλεως και Φαβιέρου, αλλά εδώ και μέρες δεν έχει φανεί συνεργείο. Οι δε πεζοί κάνουν ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε σκαμμένα
ΦΑΒΙΕΡΟΥ2
Οι εργασίες έχουν φτάσει μέχρι τη διασταύρωση Κωνσταντινουπόλεως και Φαβιέρου, αλλά εδώ και μέρες δεν έχει φανεί συνεργείο. Οι δε πεζοί κάνουν ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε σκαμμένα

Ένα γενικό αλαλούμ, δηλαδή, που έχει κάνει τους περιοίκους να απορούν και να ελπίζουν ότι δεν θα βρεθούν για άλλη μία φορά στο ίδιο έργο θεατές, κοιτάζοντας ένα έργο να πηγαίνει στις καλένδες.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η «Πολιτεία» επικοινώνησε με τον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον Αντιδήμαρχο Έργων Υποδομής Χρήστο Κορδά. Ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί «εγκατάλειψης» του έργου από τον εργολάβο. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι το έργο «προχωρά αργά μεν και με καθυστερήσεις, αλλά τουλάχιστον προχωρά». Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον Δήμο, δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα αναστολής των εργασιών. Πάντως δεν έδωσε κάποια απάντηση ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου.

ΔΕΔΔΗΕ 1
Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ απέκλεισαν τα πεζοδρόμια και μέρος του δρόμου!
ΔΕΔΔΗΕ 2
Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ απέκλεισαν τα πεζοδρόμια και μέρος του δρόμου!

ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η χρονική προθεσμία παράδοσης του έργου φαίνεται να έχει ξεπεραστεί ή ξεπερνιέται εντός των ημερών. Αφού όπως αναγράφεται στο έγγραφο της σύμβασης που δημοσιοποιεί σήμερα η «Πολιτεία» (φωτογραφία) και με την οποία ανατέθηκε η εκτέλεση του έργου στον εργολάβο, ως ημερομηνία παράδοσης είχε προσδιοριστεί «η 365η ημέρα από την ημέρα υπογραφής». Δηλαδή από την 17η Μαρτίου του 2021. Άρα ο ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (17 Μαρτίου) και είναι φύσει αδύνατο να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Συνεπώς το έργο έχει τεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΖΕΒΛΑΣ
«Ο αρτοποιός Κώστας Ζέβλας μας κοιτά από την είσοδο του φούρνου του, που είναι κυριολεκτικά αποκομμένη για τους πελάτες λόγω των λόφων άμμου που έχουν βγάλει τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ

Η ΔΕΔΔΗΕ… ΕΓΚΛΩΒΙΣΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Τα μόνα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο στην περιοχή, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι της ΔΕΔΔΗΕ. Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί, όμως, είναι ότι ο τρόπος εκτέλεσης των εν λόγω έργων μάλλον έγινε στο… πόδι. Όπως άλλωστε καταμαρτυρούν οι φωτογραφίες που δείχνουν μαγαζάτορες να είναι εγκλωβισμένοι και οι πελάτες να μην μπορούν να πλησιάσουν. Πράγμα που επιβεβαιώνει στην «Πολιτεία» και ο αρτοποιός της περιοχής Κώστας Ζέβλας.

ΝΟΡΜΑΝ1
Στην οδό Νόρμαν τα έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων δεν έχουν προχωρήσει ακόμα
ΝΟΡΜΑΝ2
Στην οδό Νόρμαν τα έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων δεν έχουν προχωρήσει ακόμα

ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το θέμα έγινε αντικείμενο συζήτησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας με ερώτηση της παράταξης «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ» του Γιώργου Ρώρου. Ο οποίος μιλώντας στην «Πολιτεία» μίλησε για «δραματικές καθυστερήσεις» και για κίνδυνο να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την ανακατασκευή των πεζοδρομίων αλλά και μια σειρά άλλων διαδικασιών που έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε γραφειοκρατικό επίπεδο από τον Δήμο, και δυστυχώς δεν προχώρησαν ως τώρα. Θυμίζουμε ότι οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «OPEN MALL» που υλοποιείται κατόπιν επίμονων προσπαθειών του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών (διατέθηκαν στην πόλη μέσω του προγράμματος  1.900.000 €) και ο Δήμος Πατρέων ανέλαβε ως Φορέας την διαμόρφωση πεζοδρομίων.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 03 08 122355

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top