Οφειλέτες τραπεζών: Προδίδονται μόνοι τους μέσω του facebook και απορρίπτονται οι υποθέσεις τους

Facebook
Twitter
Συμβαίνει όμως και αυτό. Οι τράπεζες εντοπίζουν μέσω της κοινωνικής δικτύωσης στρατηγικούς κακοπληρωτές και προσκομίζουν στα Ειρηνοδικεία αποδείξεις, που δείχνουν ότι ο βίος τους κάθε άλλο παρά δικαιολογεί την υπαγωγή τους στο νόμο, περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Την αποκάλυψη έκανε στην ιστοσελίδα του ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος», με την υπόμνηση ότι «στο στόχαστρο των τραπεζών έχουν μπει όσοι ιδιώτες με χρέη προς τις τράπεζες έχουν κάνει αίτηση για την υπαγωγή τους στις ευεργετικές διατάξεις του ν.3869/2010 (γνωστού και ως νόμου Κατσέλη), ενώ την ίδια περίοδο δημοσιοποιούν φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες κάνουν επίδειξη πλούτου και πολυτέλειας».

Στην ίδια ανάρτηση ο δικηγόρος και διαμεσολαβητής Αστικών και Εμπορικών Υποθέσεων Στρατής Νικολακέας αναφέρει ότι, «οι τράπεζες, προκειμένου να απορριφθούν οι σχετικές αιτήσεις από τα δικαστήρια, λόγω παραβίασης του καθήκοντος ειλικρίνειας εκ μέρους των δανειοληπτών, έχουν αρχίσει να ελέγχουν εντατικά τους λογαριασμούς και τα προφίλ των υπερχρεωμένων κυρίως στο Facebook και στο Ιnstagram, όπου οι τελευταίοι αναρτούν φωτογραφίες τους από την ιδιωτική τους ζωή, όπως π.χ. με ταξίδια στο εξωτερικό και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, με ακριβά αυτοκίνητα ή με ακίνητα μεγάλης αξίας».

Όπως αναφέρει ο κ. Νικολακέας, κατά την διάρκεια δίκης του Νόμου Κατσέλη, ο δικηγόρος της τράπεζας εμφάνισε φωτογραφίες του δανειολήπτη που πήρε από το λογαριασμό του στο facebook, όπου ο τελευταίος εργαζόταν κανονικά στο θέατρο, ενώ στην αίτηση του δήλωνε μακροχρόνια άνεργος με μηδενικά εισοδήματα!

Σε άλλη περίπτωση ο δανειολήπτης διαφήμιζε τις υπηρεσίες του ως DJ σε διάφορα Bar & Club, στο λογαριασμό του στο Facebook, ενώ στην ένδικη αίτηση του δήλωνε άεργος με μηδενικά εισοδήματα. Φυσικά, οι υποθέσεις αυτές και των δύο ανωτέρω υπερχρεωμένων απορρίφθηκαν από τα αρμόδια Ειρηνοδικεία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top