ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οι 10 πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους το 2024

Facebook
Twitter
GettyImages-1347979016-768x512

Η έλξη των κοσμοπολίτικων πόλεων για τους υπερπλούσιους του κόσμου είναι αυταπόδεικτη. Αυτές οι μητροπόλεις φιλοξενούν μεγάλες εταιρείες και ακίνητα υψηλής αξίας. Η Henley & Partners, ειδικός στη διεθνή μετανάστευση πλούτου, σε συνεργασία με τη New World Wealth, μια παγκόσμια εταιρεία πληροφοριών δεδομένων, δημοσίευσε πρόσφατα την έκθεση World’s Wealthiest Cities Report 2024, η οποία αναδεικνύει τις πλουσιότερες πόλεις παγκοσμίως για το έτος 2024.

Οι 10 πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους το 2024
To Tόκιο βρίσκεται στην 3η θέση της έκθεσης “World’s Wealthiest Cities Report 2024”.

Η έκθεση αναδεικνύει τη Νέα Υόρκη, η οποία συνέχισε να διατηρεί τη θέση της ως η πλουσιότερη πόλη του κόσμου, ενώ άλλες 11 πόλεις των ΗΠΑ εντάσσονται στον κατάλογο των 50 πλουσιότερων. Αντίθετα, το Τόκιο, το οποίο κατείχε την πρώτη θέση πριν από μια δεκαετία, έπεσε στην τρίτη θέση λόγω της μείωσης του πληθυσμού των ατόμων με μεγάλη περιουσία. Φυσικά, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν πόλεις με τον υψηλότερο αριθμό εκατομμυριούχων με βάση την καθαρή αξία. Η πόλη της Νέας Υόρκης διατηρεί το στέμμα της με τον εκπληκτικό αριθμό των 349.500 εκατομμυριούχων – πολύ περισσότερους από το σύνολο των πόλεων ορισμένων χωρών που βρίσκονται στην πρώτη 50άδα, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έκθεση παρακολουθεί και τις αλλαγές στον πλούτο σε μια περίοδο 10 ετών από το 2013 έως το 2023. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μόνο δύο ευρωπαϊκές πόλεις στην πρώτη 10άδα, το Λονδίνο και το Παρίσι. Τρεις είναι αμερικανικές πόλεις και μία αυστραλιανή. Οι υπόλοιπες τέσσερις είναι οι ασιατικές, το Τόκιο, η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο.

Υπάρχουν 11 αμερικανικές πόλεις στην πρώτη 50άδα σε σύγκριση με πέντε κινεζικές. Δύο ιαπωνικές και δύο ινδικές πόλεις, εκτός από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας Σεούλ, βρίσκονται μεταξύ των 50 πρώτων πόλεων με τους περισσότερους εκατομμυριούχους. Σύμφωνα με τον Dr. Juerg Steffen, διευθύνοντα σύμβουλο της Henley & Partners, οι ισχυρές επιδόσεις της χρηματοπιστωτικής αγοράς και οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι οι κύριοι λόγοι για την ανάπτυξη των πλουσιότερων πόλεων του κόσμου. Ωστόσο, ο Steffen προειδοποιεί επίσης ότι στον σημερινό αβέβαιο κόσμο, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, υπογραμμίζουν πόσο εύθραυστος μπορεί να είναι ο πλούτος.

Οι 10 πόλεις με τους περισσότερους εκατομμυριούχους το 2024
Σαν Φρανσίσκο

Οταν λαμβάνεται υπόψη το ποσοστό ανάπτυξης, οι κινεζικές πόλεις του καταλόγου προηγούνται κατά πολύ όλων των άλλων. Η Σενζέν σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα σε εκατομμυριούχους, με αύξηση 140% και διαθέτει συνολικά 50.300 εκατομμυριούχους. Η πόλη έχει 154 εκατομμυριούχους, ή εκείνους που έχουν καθαρή αξία 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ή περισσότερο, και 27 δισεκατομμυριούχους.
Η Hangzhou κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση όσον αφορά τους εκατομμυριούχους, με αύξηση 125% σε αριθμό 31.600. Η Γκουανγκζού ακολουθεί με αύξηση 110%, για να έχει συνολικά 24.500 εκατομμυριούχους. Η μόνη άλλη πόλη που σημείωσε αύξηση πάνω από 100% στους εκατομμυριούχους της είναι η αμερικανική πόλη Οστιν στο Τέξας, η οποία έχει 32.700 εκατομμυριούχους.

Η πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, κατέγραψε το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό αύξησης των εκατομμυριούχων, 95%, με 30.700 εκατομμυριούχους και 16 δισεκατομμυριούχους, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις συνολικά αισιόδοξες οικονομικές επιδόσεις της χώρας τα τελευταία 10 χρόνια. Το Πεκίνο είναι η μόνη άλλη πόλη με ποσοστό αύξησης 90%.

Αυτές είναι οι δέκα πλουσιότερες πόλεις στον κόσμο:
Νέα Υόρκη
Σαν Φρανσίσκο
Τόκιο
Σιγκαπούρη
Λονδίνο
Λος Άντζελες
Παρίσι
Σίδνεϊ
Χονγκ Κονγκ
Πεκίνο

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top