ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οι Αλβανοί και ο Ράμα έχουν τη δική τους… Ferrari

Facebook
Twitter
240512091204_illyrian-pure-sport_1

Το Illyrian Pure Sport, επίσης γνωστό ως SD+, αποτελεί ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρότζεκτ στον τομέα των supercars, με την προώθησή του να υποστηρίζεται ενεργά από το αλβανικό κράτος. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Αλβανία, το αυτοκίνητο είναι το αποκορύφωμα μιας στρατηγικής προσπάθειας να τοποθετηθεί η χώρα στον παγκόσμιο χάρτη της κατασκευής πολυτελών και υψηλών επιδόσεων οχημάτων.

Το νέο υπεραυτοκίνητο Illyrian Pure Sport θα διαθέτει κινητήρα V8 LT2 6,2 λίτρων, με 840 ίππους. Οι προδιαγραφές του Illyrian Pure Sport είναι εντυπωσιακές. Το αυτοκίνητο είναι ικανό να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 370 χλμ./ώρα. Αυτές οι επιδόσεις, σε συνδυασμό με το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, καθιστούν το SD+ ένα από τα πιο δυναμικά και ασφαλή supercars στην αγορά.
240512091015 illyrian pure sport 2

Το Illyrian Pure Sport θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο διεθνών προδιαγραφών που θα κατασκευαστεί στην Αλβανία και η τιμή του θα ξεκινά από 1,2 έως 1,7 εκατομμύρια ευρώ – ανάλογα με τις προδιαγραφές.

Ο κατασκευαστής και σχεδιαστής του, Qendrim Thaçi κατάγεται από το χωριό Llapushnik του Δήμου Drenas, ο οποίος είχε μεταναστεύσει με την οικογένειά του στην Ιταλία και έζησε εκεί για 15 χρόνια.

Ήταν πάντα οπαδός των αυτοκινήτων από την παιδική του ηλικία, αλλά παρά τις προκλήσεις, κατάφερε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο που θέλει  να ανταγωνιστεί την Lamborghini Aventador και την Ferrari 812 Superfast.

 

240512091135 illyrian pure sport 3

Ο Thaçi είναι πιστοποιημένος στην ιταλική σχολή βιομηχανικού σχεδιασμού, γνωστή ως eAD, αν και νωρίτερα έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην οδοντιατρική. Έχει συμμετάσχει σε πολύ μεγάλα έργα, όπως για τις μάρκες Ferrari και Lamborghini. “Συνεργάζομαι με την TREDITECH που παράγει τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο”, δήλωσε. Το 2016 ίδρυσε την εταιρεία Arrera, η οποία αρχικά ήταν απλώς μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, αλλά με την πάροδο των ετών την έκανε κερδοφόρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top