ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οι απανωτές επιτυχίες της ομάδας ΔΙΑΣ: Καμίνια, Γούναρη, Τριάντειος, δεν το’ «σκάσαν» οι δράστες…

Facebook
Twitter
Tου Αχιλλέα Ροδίτη
Άλλες δύο συλλήψεις μέσα σε λίγα λεπτά από την κλοπή που διαπράχθηκε, έκανε η ομάδα ΔΙΑΣ της Πάτρας.

Κάθε μέρα που περνάει η Άμεση Δράση, Υπηρεσία στην οποία υπάγεται η ομάδα μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ., επιδιώκει στην πράξη να ανατρέψει την αντίληψη που δυστυχώς κυριαρχεί σε μεγάλη μερίδα πολιτών, ότι… είναι δύσκολο έως αδύνατο η Αστυνομία να βρει τον κλέφτη και να σου αποδώσει αυτό που σου έκλεψε, χρήματα ή κινητό ή οτιδήποτε άλλο σημαντικό είχες στην κατοχή σου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι αστυνομικοί του Τμήματος και δη της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν επιφορτιστεί με την υποχρέωση αυξημένης παρατηρητικότητας ακόμα και όταν δεν βρίσκονται σε Υπηρεσία.

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν αυτό που αποκάλυψε η «Πολιτεία» την προηγούμενη εβδομάδα, με την περίπτωση του εμπειρότατου και ειδικά εκπαιδευμένου αλλά και βραβευμένου αστυνομικού, αρχιφύλακα στον βαθμό, Ανδρέα Κάππου.

Kappos

 

Ο οποίος κατάφερε να εντοπίσει εκτός βάρδιας στην περιοχή των Καμινίων τους δράστες κλοπής δίκυκλου και αφού τους παρακολούθησε με την ιδιωτική του μηχανή μέχρι την Παραλία Πατρών, ειδοποίησε την Υπηρεσία του και κατόπιν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα να γίνει επ’ αυτοφώρω σύλληψη.

Κι αφού αφέθηκαν ελεύθεροι και ο ένας εκ των δραστών άρπαξε κι άλλο μηχανάκι, στην πλατεία Γεωργίου, μέσα σε χρόνο ρεκόρ ο ίδιος αστυνομικός, που πλέον όμως ήταν σε βάρδια, τον καταδίωξε και τον ακινητοποίησε με αποτέλεσμα να τον συλλάβει ξανά.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ!

Όμως υπήρξε και συνέχεια στις «ρεκόρ-συλλήψεις» για κλοπές και ληστείες. Όπως στην περίπτωση της 43χρονης γυναίκας η οποία έπεσε θύμα δύο Αλγερινών τσαντάκηδων, στη στοά μεταξύ Γούναρη και Κανακάρη, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Η γυναίκα έπεσε στο πάτωμα από το σπρώξιμο των δραστών οι οποίοι άρπαξαν την τσάντα της με δύο κινητά μεγάλης αξίας, χρήματα και έγγραφα και το ‘βαλαν στα πόδια.

Η ομάδα ΔΙΑΣ αποτελούμενη, από τους Παναγιώτη Δούβρη, Ανδρέα Κάππο και Τάσο Δημόπουλο, έσπευσε στο συμβάν και η εμπειρία τους οδήγησε σε αναζητήσεις προς την Άνω Πόλη, λόγω του ότι οι δράστες διέφυγαν προς την Παντάνασσα.

Και είχαν δίκιο αφού σε λίγα λεπτά είχαν εντοπίσει και ακινητοποιήσει και τους δύο, συλλαμβάνοντας και οδηγώντας τους στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού. Και αποδίδοντας στην παθούσα, η οποία έκπληκτη έλαβε την ειδοποίηση ότι μέσα σε μόλις 10 λεπτά της ώρας είχαν συλληφθεί οι ληστές, μετέβη στην Α.Δ. για να παραλάβει την τσάντα με τα χρήματα και τα κινητά που είχε χάσει.

Ο «ΓΝΩΣΤΟΣ» ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΕΙΟΥ

Ένα ακόμη περιστατικό άμεσης σύλληψης συνέβη στην περιοχή της Τριαντείου Σχολής, μετά την Αγία Τριάδα. Ξανά με τον αρχιφύλακα της ΔΙΑΣ Ανδρέα Κάππο ο οποίος και πάλι ήταν… εκτός βάρδιας.

Περνώντας το μεσημέρι από το σημείο της φωτογραφίας που τράβηξε η «Πολιτεία», ο αστυνομικός είδε ύποπτο, έναν τοξικομανή και γνωστό από τη δράση του στις τοπικές αστυνομικές αρχές, καθώς πηδούσε προς τα έξω από το παράθυρο μονοκατοικίας, ενώ ταυτόχρονα άκουσε την ηλικιωμένη κάτοικο να φωνάζει καλώντας σε βοήθεια.

Ο αστυνομικός σταμάτησε τη μηχανή του και με τα πόδια άρχισε να καταδιώκει τον δράστη τον οποίο κατάφερε να ακινητοποιήσει μετά από τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα. Ειδοποίησε με το κινητό του την Υπηρεσία του, με αποτέλεσμα να σπεύσουν δυνάμεις και να γίνει η σύλληψη του δράστη. Ενώ ορισμένα από τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί, αποδόθηκαν με την επίσημη διαδικασία στην γιαγιά και θύμα της διάρρηξης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top