ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οι μπασκετμπολίστες ζουν πέντε χρόνια περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Facebook
Twitter
Το μυστικό μακροζωίας μπορεί να είναι η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση, η αποφυγή του καπνίσματος και η κατανάλωση λιγότερης ποσότητας αλκοόλ. Όμως μια νέα έρευνα του Compare The Market προτείνει ότι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής σας μπορεί να περιλαμβάνει ντρίμπλες με μια μπάλα μπάσκετ!

Η έρευνα διερεύνησε το μέσο προσδόκιμο ζωής κάθε αθλητή, συγκρίνοντας τα στοιχεία με τον παγκόσμιο μέσο όρο. Σε σύγκριση με το προσδόκιμο ζωής του μέσου ατόμου (72,6 χρόνια), οι επαγγελματίες πυγμάχοι ‘χάνουν’ σχεδόν πέντε χρόνια, ενώ οι μπασκετμπολίστες παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους κατά 5 χρόνια!

ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΟ ΖΩΗΣ

  • Νέα έρευνα της Compare the Market αποκαλύπτει ότι οι επαγγελματίες πυγμάχοι ζουν περίπου πέντε χρόνια λιγότερο από τον μέσο άνθρωπο 

Άθλημα

Μέσο Προσδόκιμο Ζωής (χρόνια)

Τέννις 80.4
Ράγκμπι 79.1
NHL Χόκεϊ 78.9
Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο (NFL) 78.6
  Γκολφ 77.8
Μπειζμπολ 77.6
Μπάσκετμπολ 77.3
Κρικετ 77.3
Ποδοόσφαιρο 74.6
Μποξ 67.7

Η Compare the Market ερεύνησε το μέσο προσδόκιμο ζωής κάθε αθλητή, συγκρίνοντας τα στοιχεία με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Ενώ όλα τα άλλα αθλήματα της μελέτης είχαν προσδόκιμο ζωής που κυμαίνεται περίπου στα 70 με 80 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής ενός μποξέρ ήταν μόλις 67,7 ετών. Το άθλημα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής ήταν το τένις (80,4).

Ο καθηγητής Alan Pearce, ένας νευροεπιστήμονας με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία, Διευθυντής των NeuroSports Labs και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο La Trobe, σχολίασε την υψηλότερη σχέση μεταξύ πυγμαχίας και τραυματισμών στο κεφάλι που οδηγούν σε χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής.

«Όσον αφορά την πυγμαχία, είναι πιθανό αυτά τα δεδομένα να αντικατοπτρίζουν μια επίδραση της συσσώρευσης πολλαπλών σωματικών βλαβών, ιδιαίτερα των επιπτώσεων στον εγκέφαλο, κατά τη διάρκεια της ανταγωνιστικής πυγμαχίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους», εξήγησε ο καθηγητής Pearce.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στο κεφάλι συνδέονται με γνωστική εξασθένηση, πρώιμη άνοια και επομένως συμβάλλουν στη μείωση του προσδόκιμου ζωής».

Σημειώσεις:

Προσδιορίσαμε 100 ελίτ αθλητές από καθένα από τα δέκα επιλεγμένα αθλήματα για να προσδιορίσουμε το μέσο προσδόκιμο ζωής.

*Ο αθλητής πρέπει να έχει αγωνιστεί σε επίπεδο ελίτ μεταξύ 1949 – 1952 και να έχει γεννηθεί μεταξύ 1908 – 1931. Αυτές οι παράμετροι εξασφάλιζαν ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν βασίζονταν μόνο σε μία γενιά αθλητών και ότι ακόμη και οι νεότεροι αυτής της γενιάς είχαν τον χρόνο να ζήσουν έως την ηλικία των 90 ετών έως το 2021. Η μελέτη δεν εξέτασε ποιοι άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του προσδόκιμου ζωής στους αθλητές.

Η μελέτη δεν συμπεριέλαβε νέα και αναδυόμενα αθλήματα όπως το parkour και το skateboarding.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top