ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οι Μπεφάνες ”ξόρκισαν” τον κορονοϊό στην Πάτρα

Facebook
Twitter
Το έθιμο της Befana ήρθε και φέτος στην Πάτρα. Τα μέλη της ομάδας «Σφήκες» τηρώντας τα πρωτόκολλα προφύλαξης για την πανδημία της covid-19, βγήκαν στους δρόμους της πόλης και ξόρκισαν το κακό του κορονοϊού.

Οι «Σφήκες», η ομάδα Πατρινών που στοχεύει να επαναφέρει στην πόλη τη χαμένη της αίγλη διοργανώνοντας πρωτότυπα δρώμενα καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πραγματοποίησαν και φέτος το έθιμο της Befana της θεοφάνειας.

Η  Befana είναι η καλόκαρδη, άσχημη γηραιά κυρία, με υπερφυσικές δυνάμεις, που τα χρόνια και οι εμπειρίες της ζωής της φανέρωσαν την μία και μοναδική αλήθεια: «το μόνο που μετράει σε τούτη τη ζωή είναι το Ουράνιο Φως, η Αγάπη δηλαδή η Θεοφάνεια».

«Για να τα βιώσεις αυτά» όπως μας λένε οι Σφήκες “θα πρέπει στρέψεις τα μάτια σου άνωθεν και να πετάξεις πάνω από τις υλικές μικρότητες και κακίες”.

Η Befana δανείστηκε από τις μάγισσες των παραμυθιών το μυτερό προς τα άνω καπέλο και την σκούπα τη μαγική, σύμβολο υπέρβασης της υλικής βαρύτητας, σαν το μαγικό χαλί του Αλλαντίν που συμβολίζει την αγάπη, την φιλία και την πίστη.

patra mpefana 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top