ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι Δήμοι παίρνουν πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό

DHMARXEIO EMBOLIO
H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και με την ενεργό συμμετοχή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, προχωρούν μέσα στο Νοέμβριο στη διοργάνωση ενημερωτικών τηλε-ημερίδων, με συμμετοχή στελεχών της Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, εκπαιδευτικών κι εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, με στόχο την προώθηση των εμβολιασμών ενάντια στον covid-19.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΚΕΔΕ, η οποία συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, με στόχο τη θωράκιση της υγείας των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών από τις συνέπειες του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της μετάλλαξης του ιού.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας η περαιτέρω συνδρομή της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που θα εμβολιασθεί, αλλά και να δοθεί ώθηση στην εμβολιαστική στρατηγική για τις ηλικίες 12-17 ετών, αφού πλέον 1 στα 3 νέα κρούσματα εμφανίζεται σε αυτή την ομάδα.
Η τηλε-ημερίδα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί.
Στην εκδήλωση, ιατροί και παιδίατροι που έχουν ορίσει το Υπουργείο και η εκάστοτε ΠΕΔ, θα δώσουν επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν από τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, τους γονείς και τους κηδεμόνες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας κι άλλους φορείς, που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αυτήν.
Ήδη η πρόσκληση έχει απευθυνθεί σε φορείς της εκπαίδευσης και συλλόγους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν τα ερωτήματά τους μέσω email στο pedde@pedde.gr την προηγούμενη ημέρα.
Με αφορμή τις εκδηλώσεις ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Δ. Παπαστεργίου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ενεργά στην εθνική προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Με τη συνεργασία των ΠΕΔ και μετά από το κάλεσμα της Πολιτείας, διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις κι ανταποκρινόμαστε για μια ακόμη φορά σε μια πρωτοβουλία ευθύνης, συμμετέχοντας ενεργά, στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον εμβολιασμό ενάντια στον covid. Το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό “όπλο” που διαθέτουμε σήμερα και οι Δήμαρχοι, έχουμε ήδη δώσει πρώτοι το καλό παράδειγμα, με την προσωπική μας συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας».

 

You may also like

Comments are closed.