ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις κατασκεύασαν καμικάζι Drones υπό άκρα μυστικότητα – ΦΩΤΟ

30 sep 01 003

Τα πρώτα ελληνικά kamikaze drones ή drones αυτοκτονίας είναι γεγονός και τα έχουν ήδη στο οπλοστάσιό τους οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με το ΓΕΕΘΑ μάλιστα να δίνει φωτογραφίες από τις δοκιμές τους που πραγματοποιήθηκαν σε μυστική τοποθεσία.

Υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας ιδρύθηκε το Διακλαδικό Κέντρο Έρευνας/Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΑΚ) του ΓΕΕΘΑ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κατασκευάσει και να εξελίξει 2 ειδών drones. Το ένα είναι τα λεγόμενα kamikaze drones δηλαδή αυτόνομα αεροχήματα τα οποία μπορούν να πετούν και να μεταδίδουν εικόνα ενώ να χρησιμοποιηθούν και ως οχήματα αυτοκτονίας. Το δεύτερο είναι τα περιπλανόμενα πυρομαχικά, δηλαδή πύραυλοι που εκτοξεύονται, μένουν έως 4 ώρες στον αέρα και τη στιγμή που επιλέγει ο χρήστη πλήττουν τον στόχο τους.

Πρόκειται για μέσα που δίνουν θεαματική αναβάθμιση στις ένοπλες δυνάμεις και μπορούν να προκαλέσουν επιθέσεις κορεσμού της αντίπαλης άμυνας.

30 sep 01 004

Δεν είναι κάτι θεωρητικό ούτε υπό σχεδίαση. Είναι υπαρκτά συστήματα και μάλιστα έγινε επίδειξη των δυνατοτήτων τους σε απόρρητη τοποθεσία στην Αττική, την οποία παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής των «Σκιών του Αιγαίοιυ» – της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Η υιοθέτηση αυτών των οπλικών συστημάτων από το ΓΕΕΘΑ προήλθε από διδάγματα που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής ο πόλεμος στην Ουκρανία.

30 sep 01 001

Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ σε σχετική του ανακοίνωση, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο του ΚΕΤΑΚ, που ανασυγκροτήθηκε και αποτελείται από προσωπικό όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, και στην συνέχεια παρακολούθησε επίδειξη ποικίλων τύπων, μεγεθών και δυνατοτήτων Drones, ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων στόχων, περιπλανώμενων πυρομαχικών (Loitering Munitions), καθώς και πληθώρα σύγχρονων διαβαθμισμένων τεχνολογικών προϊόντων που δύναται να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις διαστάσεις του σύγχρονου πεδίου μάχης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού του ΚΕΤΑΚ, το οποίο με όραμα αναπτύσσει εργαλεία και τεχνογνωσία, που συμβάλλουν στην πρόοδο και ανάπτυξη στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας αμυντικών οπλικών συστημάτων.

30 sep 01 002

30 sep 01 003

You may also like

Comments are closed.

ergazomenoi syntaxiouxoi ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: Το 63% των Ελλήνων δεν μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο διαβίωσης του χωρίς συμπληρωματική συνταξιοδοτική αποταμίευση

Στην καταγραφή των απόψεων και προτιμήσεων των πολιτών σχετικά με την προαιρετική συνταξιοδοτική αποταμίευση στόχευε μεταξύ άλλων ...