ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μετέφεραν εμβόλια σε 5 χώρες της Αφρικής

Facebook
Twitter
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας – εμβολίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID – 19 στην Γκαμπόν, στην Γκάνα, στην Λιβύη, στην Ρουάντα και στην Τυνησία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το καλοκαίρι το ΓΕΕΘΑ έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας τις συμφωνίες που έχουν κάνει τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας με τα αντίστοιχα υπουργεία των χωρών. Βεβαίως, ο Νίκος Δένδιας, που έχει επισκεφθεί τις προαναφερθείσες χώρες είναι αυτός που έκανε τις τελικές συμφωνίες.

Έτσι, εκτός από τα 2 Αρματαγωγά με ανθρωπιστική βοήθεια που έχει στείλει η Ελλάδα, μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων, στον Λίβανο έχει οργανώσει την αποθήκευση, φύλαξη και μεταφορά εμβολίων στις 5 χώρες τις Αφρικής.

Οι αποστολές έγιναν με μεταγωγικά C-130 και C-27 ενώ σε μία περίπτωση η μεταφορά έγινε με κυβερνητικό Embraer και αφορά 150.000 εμβόλια στην Γκάνα, στις 25 Νοεμβρίου.

28 dec 002

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αποστολές, αυτές έχουν ως εξής:

–          Αύγουστος: Λιβύη

–          Σεπτέμβριος: Ρουάντα, Τυνησία

–          Οκτώβριος: Ρουάντα

–          Νοέμβριο Ρουάντα, Γκάνα, Καμπόν

gkana nikos dendias

Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Γενικό Διευθυντή της Ζ΄ Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του Υπουργείου Εξωτερικών Αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, πέρα των θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν σε θερμό κλίμα, ο κ. Γενικός Διευθυντής ευχαρίστησε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την πολύτιμη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στην διανομή τόσο ανθρωπιστικής βοήθειας .

28 dec 001 F

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την πλευρά του τόνισε ότι οι ΕΔ, εκτός από την διασφάλιση και επαύξηση της αποτρεπτικής τους ισχύος και την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας, είναι και θα παραμείνουν σε ετοιμότητα για την υποστήριξη κάθε προσπάθειας διεθνούς συνδρομής είτε στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, είτε με την συγκέντρωση και μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, συνεισφέροντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην εδραίωση του ρόλου της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top