ΚΟΣΜΟΣ

Οι εργαζόμενοι της Amazon σε 30 χώρες πραγματοποιούν απεργία τη «Μαύρη Παρασκευή»

amazon apergia

Οι εργαζόμενοι σε τοποθεσίες της Amazon σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Γαλλίας, φαίνονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργία τη Μαύρη Παρασκευή -«Black Friday»- μια από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες αγορών του διαδικτυακού λιανοπωλητή, για να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς.

Το παγκόσμιο κάλεσμα απεργίας έγινε από την πρωτοβουλία «Make Amazon Pay», καταγράφοντας απεργιακές ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το Reuters.

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε ότι προγραμματίζονται στάσεις εργασίας σε 10 κέντρα εκπλήρωσης παραγγελιών στη χώρα αυτή. Αυτό το σωματείο απαιτεί από την εταιρεία να αναγνωρίσει τις συλλογικές συμβάσεις για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου και των ταχυδρομικών παραγγελιών και ζητά περαιτέρω συλλογικές συμβάσεις για καλές και υγιεινές συνθήκες εργασίας. Εκπρόσωπος της Amazon στη Γερμανία δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.

«Είναι η πρώτη φορά που η Amazon έχει διεθνή ημέρα απεργίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία όπως η Amazon δεν μπορεί να είναι η μόνη που θα αντιπαραθετεί σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο», δήλωσε η Monica Di Silvestre, η οποία εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της Amazon στο συνδικάτο Verdi, αναφέρει το Tanjug.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ