ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οι ηλικιωμένοι θύματα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης

Facebook
Twitter
Θύματα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης που παρατηρείται σε περιοχές της χώρας είναι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στην ενημέρωση της Πέμπτης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πράγματι, η εβδομαδιαία επισκόπηση του επιδημιολογικού χάρτη κατέδειξε αύξηση κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που συνοδεύεται και από αύξηση των νοσηλειών σε περιοχές όπως είναι η Καστοριά, η Πιερία, η Καρδίτσα και οι Σέρρες.

 

Πρόκειται για περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που κυμαίνεται μεταξύ 42% και 55%, όπως επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου.

H ίδια υπενθύμισε ότι οι άνθρωποι άνω των 80 ετών έχουν τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους αν κολλήσουν κορωνοϊό σε σχέση με τους νεαρότερους ενήλικες.

Και σημείωσε ότι, ακόμα και σήμερα, 1 στους 4 Έλληνες ηλικίας άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, την ίδια ώρα που στην Ισπανία και στην Πορτογαλία οι άνω των 80 ετών είναι εμβολιασμένοι στο 100% και στην Ιταλία σε ποσοστό πάνω από 97%.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top