ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Οι κάμερες τον έκαναν «τσακωτό» – Στην απελπισία του τα έκανε χειρότερα!

Πατρινός επαγγελματίας μετέβη στις 3:00τα ξημερώματα σε κατάστημα οφειλέτη και προξένησε σημαντικές φθορές, όμως δεν σκέφτηκε ότι θα τον κατέγραφαν οι κάμερες!

tzamaria spasmeni

Έφτασε τα όρια του πατρινός επαγγελματίας λόγω της οφειλής που εκκρεμούσε και ο πελάτης που είχε εξυπηρετήσει… δεν τακτοποιούσε! Όμως, λειτουργώντας εν βρασμώ και με περισσή… αφέλεια και επιπολαιότητα, βρήκε και τον μπελά του! Κι αυτό, καθώς ο επαγγελματίας εντελώς αψυχολόγητα, πήγε στις 3:00 τα ξημερώματα στο μαγαζί του ιδιοκτήτη ο οποίος του χρωστούσε τα χρήματα και του έσπασε δύο τζαμαρίες! Όμως, πάνω στα νεύρα του δεν σκέφτηκε ότι το μαγαζί εδρεύει σε κεντρικό πεζόδρομο της Πάτρας και από παντού υπήρχαν κάμερες που κατέγραψαν τις κινήσεις του.

Όπως ήταν λογικό, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανοίγοντας το πρωί είδε τις ζημιές και κατευθείαν έσπευσε στο καταγραφικό των καμερών για να δει τι είχε συμβεί. Το οποίο φυσικά, είχε καταγράψει κάθε κίνηση του «ωρυόμενου» επαγγελματία που κλήθηκε να πληρώσει την ζημιά για να μην βρει τον μπελά του!

ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι κάμερες κατέγραψαν και την αρπαγή απ’ τον επαγγελματία δύο μεγάλων γλαστρών που υπήρχαν στον πεζόδρομο, ακριβώς έξω από το κατάστημα! Όπως πληροφορήθηκε η «Πολιτεία», πήρε τις γλάστρες με σκοπό να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τις φόρτωσε στο όχημα του και τις πέταξε κάποια τετράγωνα παραπέρα. Αυτό, όμως, που δεν γνώριζε ο τεχνίτης ήταν πως οι γλάστρες δεν ανήκαν στον οφειλέτη, αλλά στον Δήμο Πατρέων!

Έτσι, βρήκε τον… μπελά του και από τον Δήμο αφού θα έπρεπε να πληρώσει και αυτή τη ζημιά. Ο επαγγελματίας μόλις αντιλήφθηκε την γκάφα του, μη έχοντας άλλη επιλογή, έτρεξε απελπισμένος να βρει τις γλάστρες εκεί που τις είχε πετάξει για να τις επιστρέψει στο σημείο απ’ όπου τις πήρε, όμως είχαν υποστεί μεγάλες φθορές από την πτώση και στο τέλος βγήκε διπλά ζημιωμένος!

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ;

Δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή… να κλάψεις με το συγκεκριμένο περιστατικό που ήρθε σε γνώση της «Πολιτείας». Μπορεί να εμπεριέχει έντονα χιουμοριστικά στοιχεία, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε και την ουσία του πράγματος. Το πως, δηλαδή, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας που έχει εξυπηρετήσει δεκάδες συμπολίτες μας, έφτασε σε αυτό το σημείο ακραίας συμπεριφοράς. Δεν είναι μυστικό, άλλωστε, πως… τα φέσια που πέφτουν στην αγορά παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, είτε αφορούν «μαύρο» χρήμα (κυκλοφορεί ακόμα σε μεγάλες ποσότητες), είτε νόμιμα παραστατικά που έχουν μείνει ανεξόφλητα.

Σύμφωνα με το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων της «Τειρεσίας» στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν στα 54,7 εκατ. ευρώ, από 31,4 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, 76,2 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 και 80,4 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019.

Συνολικά οι ακάλυπτες επιταγές που σφραγίσθηκαν στο 9μηνο 2022 ανήλθαν σε 3.702, από 2.624 στο 9μηνο 2021, έναντι 5.472 το 2020 και 6.067 στο 9μηνο 2019.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022 διαμορφώθηκαν σε 12,5 εκατ. ευρώ, από 11,7 εκατ. ευρώ στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, έναντι 21,3 εκατ. ευρώ στο 9μηνο 2020 και 26,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2019.

Συνολικά οι απλήρωτες συναλλαγματικές που σφραγίσθηκαν στο 9μηνο 2022 ανήλθαν σε 6.813, από 7.438 στο 9μηνο 2021, από 14.611 στο 9μηνο 2020, και 13.115 την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019.

Μια επιταγή σφραγίζεται ως ακάλυπτη όταν στον λογαριασμό του εκδότη δεν υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια το χρόνο που ο κομιστής της επιταγής την εμφανίσει προς πληρωμή. Στην περίπτωση αυτή η τράπεζα υποχρεούται να βεβαιώσει την μη πληρωμή της επιταγής, να την σφραγίσει και να την αναγγείλει στον Τειρεσία. Αμέσως μετά τη σφράγιση ειδοποιείται ο εκδότης της ακάλυπτης επιταγής και εάν εντός προθεσμίας 30 ημερών από την ενημέρωση δεν την εξοφλήσει, τότε μπαίνει στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία.

You may also like

Comments are closed.