ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι κύβοι παραφίνης ίσως κρύβουν το μυστικό για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Η έρευνα των ιατροδικαστών

tissue 2
Οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας παρέλαβαν και επίσημα πλέον, την Εισαγγελική εντολή για την διερεύνηση των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας, των νεκρών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη και έχουν ήδη αρχίσει την έρευνα τους.

H πρώτη κίνηση των δύο επιστημόνων είναι η εκ νέου εξέταση των ευρημάτων των τοξικολογικών μετά τον θάνατο των δύο κοριτσιών, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και με τις ιστολογικές εξετάσεις.

Στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων έχουν μπει,  οι κύβοι παραφίνης που είχαν διατηρηθεί μετά τους θανάτους των παιδιών και περιέχουν τα κρίσιμα στοιχεία που ίσως δώσουν την λύση στο μυστήριο.

Οι κύβοι παραφίνης δεν αποκλείεται μάλιστα να αποσταλούν και σε εργαστήρια του εξωτερικού εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Εάν δηλαδή τα εργαστήρια στην Ελλάδα δεν μπορέσουν να προχωρήσουν στην ανάλυση που απαιτείται.

Στο μικροσκόπιο των εργαστηριακών ελέγχων βρίσκονται όλες οι ουσίες και αναζητούνται κυρίως αυτές που θα μπορούσαν να αποδειχθούν θανατηφόρες με την χορήγηση τους. Να σημειωθεί ότι δεν αναζητούν μόνο την κεταμίνη, την ουσία που αποδείχθηκε ότι προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονηςΤζωρτζίνας.

Εκτός από ουσίες όμως, στο στόχαστρο της έρευνας των ιατροδικαστών έχουν μπει και άλλοι τρόποι που θα μπορούσαν ίσως να προκαλέσουν τον θάνατο των δύο παιδιών. Αυτό θα προκύψει μόνο με την λεπτομερή και πολύ προσεκτική ανάλυση των στοιχείων αλλά και την συνδυαστική ερμηνεία ευρημάτων από τους δύο ιατροδικαστές.

You may also like

Comments are closed.