Οι New York Times χωρίς ανταποκριτή από τη Ρωσία για πρώτη φορά μετά από εκατό χρόνια

Facebook
Twitter
Οι «New York Times» απέσυραν όλους τους ανταποκριτές τους από τη Ρωσία, η οποία είναι η πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια που αυτή η αμερικανική εφημερίδα δεν θα έχει τους δημοσιογράφους της εκεί στο έδαφος.

«Μια πολύ θλιβερή μέρα για την ιστορία των New York Times στη Μόσχα. Αποχώρηση όλων των ανταποκριτών της από τη χώρα. Είχαμε συνεχώς ρεπόρτερ εκεί από το 1921, με ένα ή δύο μικρά διαλείμματα λόγω προβλημάτων βίζας. «Ούτε ο Στάλιν ούτε ο Ψυχρός Πόλεμος, τίποτα δεν μας έδιωξε», έγραψε στο Twitter ο Νιλ ΜακΦάρκαχαρ, πρώην επικεφαλής του γραφείου ανταποκριτών της εφημερίδας στη Μόσχα, αναφέρει το Tanjug.

Η εφημερίδα ανακοίνωσε την επίσημη απόσυρσή της από τη Ρωσία σε μια δήλωση την Τρίτη, επικαλούμενη έναν νέο ρωσικό νόμο που ποινικοποιεί δημοσιογράφους που αναφέρουν τη λέξη «πόλεμος» στην κάλυψη της εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο νέος νόμος της Ρωσίας επιδιώκει να ποινικοποιήσει την ανεξάρτητη κάλυψη των εφημερίδων του πολέμου κατά της Ουκρανίας. «Για την ασφάλεια του προσωπικού μας που εργάζεται στην περιοχή, τους μεταφέρουμε από τη χώρα προς το παρόν», δήλωσε η εκπρόσωπος των New York Times, Daniel Rhodes Ha.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top