Οι τρεις θάνατοι κρατουμένων μέσα σε λίγες εβδομάδες στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου προκαλούν έντονη ανησυχία

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, καθώς μέσα στον Απρίλιο του 2026 έχουν καταγραφεί συνολικά τρεις θάνατοι κρατουμένων. Το γεγονός ότι τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, την ώρα που δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα αίτια αυτών των περιστατικών.


Το χρονικό των θανάτων στο σωφρονιστικό ίδρυμα

Η αρχή του τραγικού απολογισμού έγινε στις 2 Απριλίου, όταν ένας 31χρονος κρατούμενος βρέθηκε νεκρός, με τις πρώτες έρευνες να αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια. Λίγες ημέρες μετά, στις 6 Απριλίου, ένας 38χρονος που εξέτιε ποινή για ληστείες εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του όταν δεν εμφανίστηκε στο πρωινό προσκλητήριο. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου, με έναν 46χρονο Έλληνα να αφήνει την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) που του έγιναν.

Η συχνότητα των περιστατικών εντός του ίδιου μήνα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σχετικά με το αν πρόκειται για μια σειρά από τραγικές συμπτώσεις ή αν αναδεικνύονται ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και την καθημερινότητα εντός του σωφρονιστικού καταστήματος

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα
spot_img

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο