ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή (30/9)

Facebook
Twitter

Ο ΟΗΕ συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας την ερχόμενη Παρασκευή (30.9.2022) μετά από αίτημα της Ρωσίας, λόγω των διαρροών φυσικού αερίου από τους αγωγούς Nord Stream.

ανακοίνωση έγινε από τη γαλλική αποστολή του ΟΗΕ, που ασκεί την προεδρία του 15μελούς συμβουλίου για τον μήνα Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι διαρροές των αγωγών Nord Stream, καθώς Ρωσία και ΕΕ ξόδεψαν δισ. δολάρια για να τους κατασκευάσουν και πλέον υπάρχουν φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου.

Οι διαρροές, βέβαια, παραμένουν ανεξήγητες, με πολλούς να φοβούνται ότι πρόκειται για σαμποτάζ στους αγωγούς επειδή καταγράφηκαν ύποπτες εκρήξεις που προκάλεσαν ταυτόχρονα ρήγματα και ζημιές.

Ο αγωγός Nord Stream 1 ήταν, κάποτε, η κύρια οδός του φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία. Τώρα, όμως, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει εύκολα ξανά και η Ρωσία είχε κλείσει τη στρόφιγγα καιρό τώρα, ιδιαίτερα μετά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

nord stream 2 scaled

Ο άλλος αγωγός, ο Nord Stream 2, δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία. Αν αποδειχθεί ότι ήταν σαμποτάζ, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος και γιατί το προκάλεσε. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είχαν προειδοποιήσει να αυξηθεί η προστασία τους, φοβούμενοι πιθανό σαμποτάζ.

Αλληλοκατηγορούνται Μόσχα και Ουάσιγκτον

Μόσχα και Ουάσιγκτον βρήκαν άλλον έναν λόγο να «διασταυρώσουν τα ξίφη τους», με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, να δηλώνει ότι «ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να βγει να απαντήσει για τις διαρροές».

Η Μαρία Ζαχάροβα «πάτησε» πάνω σε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ ότι «αν η Ρωσία εισβάλλει (στην Ουκρανία), τότε δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2», δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τον πόλεμο που ξέσπασε, προκαλώντας και την ενεργειακή κρίση.

«Είναι γελοίο» η Ρωσία να υπονοεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ευθύνονται για τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, απάντησε ο Λευκός Οίκος στη Μαρία Ζαχάροβα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top