ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οικονόμου: Ουδέποτε οι ελληνικές Αρχές χρησιμοποίησαν το σύστημα Predator

Facebook
Twitter
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε την Παρασκευή ότι «οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης», αναφορικά με την ανακοίνωση που έχει κάνει η Google, σχετικά με την προμήθεια και από την Ελλάδα του συστήματος παρακολούθησης «Predator».

«Έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό παρακολούθησης», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Και πρόσθεσε:

«Να σημειώσουμε, πάντως, ότι σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί από συγκεκριμένο πρόσωπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παρακολούθησης στη χώρα μας, με το συγκεκριμένο λογισμικό, έχουν επιληφθεί τόσο η Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συνεπικουρούμενη από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Κάθε προσπάθεια, λοιπόν, δημιουργίας εντυπώσεων και αντιπολίτευσης, στο εσωτερικό της χώρας, με τέτοια μέσα δείχνει την απόγνωση όσων το επιχειρούν», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η Google διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι «κρατικές υπηρεσίες έχουν το λογισμικό παρακολούθησης “predator”».

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

«Πριν ένα μήνα είχαμε θέσει δημοσίως προς την κυβέρνηση το ερώτημα αν έχει προμηθευτεί το ελληνικό Δημόσιο το λογισμικό παρακολούθησης predator με αφορμή τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς για επιχειρηματικά συμφέροντα που επωφελούνταν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έκτοτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αρνείται επανειλημμένα αποδίδοντας την παρακολούθηση σε ιδιώτη. Η σημερινή (Παρασκευή) αποκάλυψη της Google ότι κρατικοί φορείς στην Ελλάδα έχουν προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης predator και μάλιστα και για κινητά με λογισμικό android, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και βάζει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ αυτής της σκοτεινής ιστορίας».

«Θα διαψεύσει και τη Google τώρα ο κ. Οικονόμου; Ή θέλει να πείσει πως οι κρατικές υπηρεσίες προμηθεύτηκαν το λογισμικό παρακολούθησης μόνο για τον εν λόγω δημοσιογράφο;», ρωτούν στο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν πως επειδή πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας και θεωρούν αδιανόητο να παρακολουθούνται παράνομα από κρατικές υπηρεσίες πολίτες και δημοσιογράφοι, καλούν την κυβέρνηση να δώσει καθαρές εξηγήσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top