ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Οίτυλο: Προετοιμασία για το ”Oceanman Greece 2021”

Facebook
Twitter
Στις 26 και 27 Ιουνίου στο πανέμορφο Οίτυλο, το «Oceanman Greece» προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να υποδεχτεί αθλητές απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που αναμένεται -όπως κάθε χρόνο- να δώσουν δυναμικό παρών στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας το διεθνή της χαρακτήρα.

Η διοργάνωση σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΕΕ-ΓΓΑ), σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας.

Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και ο σχεδιασμός που γίνεται θα διασφαλίζει την υγεία των αθλητών, με υποχρεωτική διενέργεια rapid test για την συμμετοχή, εκκινήσεις κατά κύματα και αύξηση ή μείωση συμμετεχόντων, ανάλογα με την υγειονομική κατάσταση.

Η δημοφιλία του «Oceanman Greece», ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και αυτό είναι γνωστό. Με βάση τις εγγραφές αθλητών που ισχύουν από το 2020 ,  αναμένονται πάνω από 1000 κολυμβητές και 3500 επισκέπτες από 14 διαφορετικές χώρες.

Η μαζικότητα του event θα αποτελέσει, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ένεση για τον τουρισμό και τόνωση για την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες.

Ο Δημήτρης Μάρκος είναι ένας από τους ambassador της φετινής διοργάνωσης και θα δώσει το παρών στο Λιμένι. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους open water κολυμβητές της χώρας μας. Πρόσφατα συμμετείχε στον μαραθώνιο κολύμβησης της FINA που έγινε στη Ντόχα, κερδίζοντας εμπειρίες σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, με μεγάλο συναγωνισμό και κορυφαίους αθλητές.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ μέρος μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης. Το Oceanman είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό event. Για όσους ασχολούμαστε με το open water, τέτοιοι αγώνες αποτελούν πρόκληση σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα συναντάς έναν πολιτισμικό πλουραλισμό. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με ασφάλεια και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Θα σας δω στην εκκίνηση», τόνισε ο νεαρός Έλληνας αθλητής και μεγάλη ελπίδα των αγώνων ανοικτής Θάλασσας.

Το «Oceanman Greece», περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές αποστάσεις (2-5-10km), αγώνες σκυταλοδρομίας 3Χ500m, καθώς και έναν ξεχωριστό αγώνα 500m για τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης, που θα βρεθούν με τις οικογένειές τους στο γραφικό Λιμένι.

Αθλητές κι αθλήτριες από διαφορετικά μέρη του κόσμου, θα έρθουν στη χώρα μας, προκειμένου να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία της κολύμβησης στα γαλαζοπράσινα νερά του όρμου του Οιτύλου, αλλά και για να διεκδικήσουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Το «Oceanman Greece», διοργανώνεται για τρίτη φορά από τη WORK IN SPORTS, εταιρεία με εμπειρία στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην χώρας μας, με τη βοήθεια του Συλλόγου Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Μάνης, την υποστήριξη του Mani Water Sports και την καθοδήγηση από το διεθνή θεσμό του Oceanman.

Στόχος όλων των συμβαλλόμενων, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες, να γίνουν «κομμάτι» της μεγαλύτερης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης της χώρας και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top