ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Όλα ανάποδα για τον πεζόδρομο της Μαιζώνος – Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – ΦΩΤΟ

unnamed file 3
Ότι ξέραμε θα το ξεχάσουμε… όσον αφορά την κίνηση σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας από τις αρχές του 2022. Δρομολογούνται μεγάλες και μικρές αλλαγές, που σίγουρα θα αλλάξουν άρδην τα μέχρι τώρα δεδομένα σε οδούς που τις γνωρίζουμε ως ανόδους ή καθόδους.

Οι αντιδρομήσεις σε Κανακάρη και Κορίνθου επιφέρουν αλλαγή κατεύθυνσης στις οδούς Αράτου, Ζαΐμη και Κωνσταντινουπόλεως, ενώ αμφίδρομος θα γίνει η οδός Αγίας Σοφίας.

Καταγραφή 5

Όλα αυτά, λόγω εφαρμογής των περιβόητων αντιδρομήσεων που πρόκειται να γίνουν στην πόλη και πιο συγκεκριμένα επειδή η Μαιζώνος θα πεζοδρομηθεί από την Αράτου ως την Γούναρη (προ ετών απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) κι αυτό υποχρεώνει σε αλλαγές κατεύθυνσης ώστε η Πάτρα να μην οδηγηθεί σε κυκλοφοριακό αδιέξοδο.

Καταγραφή 3

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ

Η «Πολιτεία» παρουσιάζει τις επιμέρους αλλαγές που προτείνονται από την συμπληρωματική κυκλοφοριακή μελέτη που κλήθηκε να πραγματοποιήσει ιδιωτικό γραφείο, προκειμένου να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε για την αντιδρόμηση της Κανακάρη και αφορούσε στη διέλευση των αστικών λεωφορείων και γενικώς τα βαρέων οχημάτων. Διότι λόγω υψομετρικών διαφορών ήταν από δύσκολο έως αδύνατο το πέρασμα λεωφορείων.

Η συμπληρωματική μελέτη ολοκληρώθηκε και τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στα χέρια του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, Μιχάλη Αναστασίου.

Καταγραφή 4

Έτσι, προκρίνονται οι εξής αλλαγές:

  • Πεζοδρόμηση κανονικά της Μαιζώνος, από Αράτου μέχρι Γούναρη
  • Αντιδρόμηση Κανακάρη και Κορίνθου
  • Μετατροπή της Αράτου σε κάθοδο, ως την Μαιζώνος, για να διέρχονται από εκεί τα λεωφορεία
  • Μετατροπή της Ζαΐμη σε άνοδο, προς αντικατάσταση του ρεύματος ανόδου της Αράτου
  • Αντιδρόμηση της Μαιζώνος από Αράτου ως την Αγ. Σοφίας (συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινουπόλεως)
  • Μετατροπή της Αγ. Σοφίας, σε οδό διπλής κατευθύνσεως

Καταγραφή 2 1

unnamed file 3

ΜΕΛΕΤΗ ΦΑΝΑΡΙΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στη δημοτική αρχή η μελέτη των φαναριών που έχουν τοποθετηθεί αναλόγως στους δρόμους που αντιδρομούνται και βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη.

Του Αχιλλέα Ροδίτη

You may also like

Comments are closed.