ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Όλες οι προθεσμίες αναφορικά με τις πληρωμές για μισθωτούς και ανέργους

Facebook
Twitter
Μια σειρά κρίσιμων ημερομηνιών για πληρωμές πρέπει να γνωρίζουν μισθωτοί και άνεργοι, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες και αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

  • 1.Επιδόματα ανεργίας: Ξεκινά σήμερα η καταβολή της μηνιαίας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν κατά το διάστημα 1-10 Απριλίου. Συγκεκριμένα, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια.

Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 399,25 € μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – 399,25 € μηνιαίως
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – 200 € μηνιαίως

Να σημειωθεί πως η παράταση των επιδομάτων που έληξαν μετά τις 10 Απριλίου θα καταβληθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του Μαΐου.

  • 2.Επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις ανέργων ηλικίας από 18 έως 29 ετών για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας. Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων. Να σημειωθεί πως το 60% των δικαιούχων είναι γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • Η πρώτη δόση ύψους 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • Η δεύτερη δόση ύψους 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • Η τρίτη δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr΅.

  • 3.Δήλωση αναστολών συμβάσεων: Διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για το Μάιο είναι το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μέχρι την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται πως οι  δηλώσεις μπορούν να αφορούν είτε όλο τον μήνα, είτε μέρος αυτού. Από την Πέμπτη οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής για το διάστημα μέχρι τις 12 του μήνα
  • 4.Πληρωμή αναστολών συμβάσεων: Αύριο θα καταβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας το ποσό που αντιστοιχεί στις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των 472.899 εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή κατά τον μήνα Απρίλιο. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 212, 2 εκατομμύρια ευρώ.
  • 5.Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ: Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη (και ώρα 15:00) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις και των παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 70.000 και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται  πως η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top