ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

tsavousoglou dendias
Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ιδιωτική επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Θράκη την Κυριακή, με την Αθήνα να κρατά χαμηλούς τόνους.

 

Οι συνομιλίες του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Την ίδια ώρα,η Ελλάδα εορτάζει τα 40 χρόνια από την ένταξή της στην Ε.Ε., ενώ σφυρηλατεί τις σχέσεις της με τον αραβικό κόσμο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί ιδιωτικά την Θράκη, πριν τις επίσημες συναντήσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια την Δευτέρα στην Αθήνα.

«Η επίσκεψη στη Θράκη είναι μια ιδιωτική επίσκεψη. Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική χώρα, δεν απαγορεύει ιδιωτικές επισκέψεις. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, ούτε να φοβηθούμε. Σε ό,τι αφορά στη μειονότητα απολαμβάνει καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η χώρα προάγει την ισονομία και ισοπολιτεία, για όλους τους πολίτες της και είναι απόλυτα οχυρωμένη με τις διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο. Η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, προσδίδει νέα διπλωματική κινητικότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Μ. Τσαβούσογλου θα φθάσει στη χώρα οδικώς από την Τουρκία και θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, το πρωί της Κυριακής. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου το βράδυ έχει προγραμματιστεί δείπνο του Ν. Δένδια, προς τιμήν του Τούρκου ομολόγου του.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση Δένδια -Τσαβούσογλου στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν διευρυμένες συνομιλίες.

You may also like

Comments are closed.