ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Όλο το ρεπορτάζ στην «Πολιτεία» που κυκλοφορεί – Στο «κόκκινο» οι νότιες συνοικίες της Πάτρας

Facebook
Twitter
Η Πάτρα αντιμετωπίζει πρόβλημα συσσώρευσης σωματιδίων από το Κέντρο προς τα Νότια. Μικρότερο το πρόβλημα στις βόρειες συνοικίες σύμφωνα με τις μετρήσεις του Τομέα Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η καύση ξύλων σε τζάκια μετράται σε καθημερινή κλίμακα από είκοσι σταθμούς που έχουν εγκατασταθεί από το Ρίο μέχρι τα Καμίνια. Σε γενικές γραμμές και όσον αφορά στο σύνολο του Δήμου, η Πάτρα δεν αντιμετωπίζει αυξημένο πρόβλημα.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ SUPER MARKET ΤΟΥ ΨΑΡΟΦΑΪΟΥ

Τους «έκαψαν» τα τετραγωνικά

Επεισοδιακή η νύχτα της Παρασκευής στο super market του Ψαροφαΐου που λειτουργούσε παράνομα παραβιάζοντας τις διατάξεις «χρήσης γης». Τη νύχτα ξεκίνησαν εργασίες σε μία προσπάθεια να «περιορίσουν» τα τετραγωνικά μέτρα. Οι περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και επί τόπου βρέθηκε περιπολικό.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 04 214729ΑΠΕΛΑΣΗ

Τον «έκαψε» η κοκαΐνη

«Φαρμακερή» ήταν η τελευταία σύλληψη για γνωστό στη νύχτα της Πάτρας 28χρονο. «Τον «έκαψε» η κοκαΐνη και τώρα πάει για απέλαση. Απορρίφθηκαν τα αιτήματά του.

ΤΖΑΚΙΑ

«Φούντωσαν»οι τιμές για τα καυσόξυλα

Αύξηση κατά 50% στην τιμή των καυσόξυλων σε σχέση με πέρυσι στην Πάτρα. Οι περισσότεροι έμποροι ωστόσο αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες των πολιτών προσπαθούν να απορροφήσουν τη διαφορά κατά το ήμισυ. Όλα αυτά την ώρα που η ζήτηση είναι σημαντικά αυξημένη, αφού λόγω της ενεργειακής κρίσης οι πολίτες στρέφονται στη συγκεκριμένη εναλλακτική λύση θέρμανσης.

ΣΧΟΛΕΙΑ

«Θερίζουν» κορωνοϊός και γρίπη

«Αδειάζουν» οι τάξεις των σχολείων μια και τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πάρα πολλά, όπως λένε στην «Πολιτεία» μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 04 214729Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ «ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ» ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Θάνατος και χρήση σε κοινή θέα

Μία «πονεμένη» ιστορία ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα. Αφορμή ο θάνατος ενός τοξικομανή σε δημόσια θέα, σε μία πλατεία που αποτελεί κέντρο διερχομένων εμπόρων ναρκωτικών. Και όλα αυτά παρά τις μεγάλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στην περιοχή, με την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Συνεπιμέλεια

αλλά για λίγους

Απογοήτευση στους πατεράδες για τη συνεπιμέλεια. Δικαιώθηκε μόνο το 7% των περιπτώσεων. Λίγες και οι υποθέσεις μετά το Νόμο 4800/21, ακόμα πιο σκούρα τα πράγματα στην Πάτρα.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 12 04 214729ΙΣΜΗΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα Καλάβρυτα είναι

στο DNA της οικογένειάς μου

Εδώ και δέκα χρόνια η Ισμήνη Σακελλαροπούλου αγωνίζεται μέσα από το θέατρο και τον κινηματογράφο για να αναδείξει τα Καλάβρυτα και το Ολοκαύτωμα της μαρτυρικής πόλης. Συνέντευξη στην «Πολιτεία».

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

«Λογοδοτώ καθημερινά

με διαφάνεια»

Ο Αχαιός βουλευτής στην «Πολιτεία» για την Κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία και την πολιτική του εμπειρία από το καθημερινό οδοιπορικό του στον Νομό. Πώς βαθμολογεί τον εαυτό του.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top