ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στο κόκκινο τα νησιά! – Τι ειπώθηκε κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

theoklis zaoytis 14 10 2021
Εκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί από τον ΕΟΔΥ στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του οργανισμού Θεοκλής Ζαούτη και οι αντιπρόεδροι Δημήτρη Παρασκευής και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής παρατηρείται μια συνεχόμενη αύξηση στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ενώ τα περισσότερα κρούσματα  καταγράφονται σε περιοχές με τουριστικές ροές όπως στην Αττική, τα νησιά του Ιονίου και Αιγαίου αλλά και στην Κρήτη.

Η πλειοψηφία των κρατών στην ΕΕ  αντιμετωπίζει μια άυξηση κρουσμάτων λόγω της επικράτησης των στελεχών Ομικρον 4 – 5.

“Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τη θετικότητα, τα περισσότερα κράτη είναι στο βαθύ κόκκινο ή σε μια απόχρωση του κόκκινου. Υπάρχει και αύξηση στα κρούσματα άνω των 65 ετών στην πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ. Τα περισσότερα κράτη δεν είναι στο κόκκινο σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες. Και στις ΜΕΘ είναι καλή η εικόνα στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Ζαούτης.

Κατά τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τα στελέχη του κορωνοϊού που «σαρώνουν» στην Ευρώπη είναι οι ΒΑ4 και ΒΑ5 της Όμικρον.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παρασκευής σημείωσε ότι η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις τουριστικές περιοχές, κάνοντας ειδική μνεία στο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη αλλά και την Αττική. «Σε αυτές τις περιοχές η αύξηση των κρουσμάτων συνέβη νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά.

You may also like

Comments are closed.